Potpisan Ugovor za istraživanje geotermalne vode

Dana 24. svibnja 2022. godine gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt financiran u sklopu Programa „Energija i klimatske promjene“ u okviru Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora za period 2014. – 2021. godine. Ugovor je potpisan za istraživanje geotermalne vode, a kojim je Gradu Svetoj Nedelji i partnerima dodijeljeno 316.205,47 eura, odnosno 2.382.066,06 kuna putem Norveških fondova. 

,,Radimo i dalje na zelenoj tranziciji te iskorištavanju sredstava iz svih dostupnih fondova i izvora financiranja'' istaknuo je gradonačelnik Dario Zurovec.

Ministrica Tramišak tom se prilikom zahvalila Kraljevini Norveškoj na programu koji provode u sklopu Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora i koji iznosi 103,4 milijuna eura, a sredstvima Mehanizma financiraju se sljedeći programi:
1. Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva (32,7 milijuna EUR);
2. Pravosuđe i unutarnji poslovi (17,6 milijuna EUR);
3. Energija i klimatske promjene (20 milijuna EUR);
4. Inovacije, istraživanje, obrazovanje i konkurentnost (22 milijuna EUR);
5. Civilno društvo (9,06 milijuna EUR) i
6. Socijalni dijalog (466 tisuća EUR). "Projekti koji su danas ugovoreni i potpisani usmjereni su ka povećanju kapaciteta solarne energije, proizvodnih kapaciteta geotermalne energije u toplinarske svrhe te pripremi dokumentacije za buduće projekte", navela je Tramišak, dodavši da su se na natječaj mogle javiti i jedinice lokalne samouprave.

"Niz je dobrih primjera od proizvodnje energije putem solarnih panela koje ćete postavljati na vaše javne zgrade ili na vaše poslovne objekte, proizvodnje energije iz geotermalnih izvora ili izrada projektne dokumentacije s kojom ćete se pripremiti za naredno razdoblje korištenja i drugih izvora financiranja koji su vam uskoro dostupni putem fondova Europske unije ili iz NPOO-a ili naravno Višegodišnjeg financijskog okvira", naglasila je ministrica.
Više o navedenom pročitajte klikom na poveznicu: https://razvoj.gov.hr/vijesti/za-povecanje-kapaciteta-solarne-i-geotermalne-energije-186-milijuna-kuna/4970

 

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite