Obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske

Dana 30. svibnja 2022. godine s početkom u 9,00 sati obilježen je Dan državnosti Republike Hrvatske u Svetoj Nedelji kod Spomen obilježja poginulim braniteljima.

Prigodnim polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec, zamjenik gradonačelnika Gabrijel Deak, predsjednik Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje Matej Vrdoljak, gradski vijećnici, predstavnici braniteljskih udruga s područja Svete Nedelje i Samobora, odali su počast svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima. U zajedništvo s Bogom prisutne je uveo prečasni gospodin Božidar Cindori, dekan Svetonedeljskog dekanata.

U ime udruga, institucija i ravnatelja s područja grada Svete Nedelje prisutnim se obratio Robert Maračić, ravnatelj Kulturnog centra istaknuvši ,,Postoje dani koji su neizbrisivi, koji su napravili određenu prekretnicu, a takav je današnji dan. Prisjećamo se svih branitelja u Hrvatskoj, koji su svoj život položili na oltar Domovine da bi Hrvatska danas bila samostalna. Proslavimo Dan državnosti te neka nam bude poticaj za buduće godine.” U ime braniteljskih udruga s područja grada Svete Nedelje prisutnima se obratio Mladen Cindrić, predsjednik Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Sveta Nedelja čestitavši svima Dan državnosti Republike Hrvatske.

U ime Koordinacije braniteljskih udruga grada Samobora i Svete Nedelje prisutnima se obratila gospođa Đurđa Purić istaknuvši kako je poginulo 13.583 branitelja u obrambenom ratu, a još se ne zna sudbina 1800 nestalih branitelja i civila. ,,Mnogi od poginulih danas bi bili roditelji i djedovi, no umjesto toga, iza njih je ostala doživotna tuga njihovih roditelja i obitelji. Neka se više nikada ne ponovi rat i neka više nikada ne plaću Hrvatice i Hrvati za svojom djecom. Dužni smo radi njih čuvati dostojanstvo i istinu o Domovinskom ratu. Hrvatska treba biti onakva kakvu su sanjali naši sinovi i svi branitelji.” istaknula je gospođa Đurđa Purić.

Gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec čestitao je Dan državnosti Republike Hrvatske te istaknuo: ,,S ponosom, ljubavlju i dubokom zahvalnošću prisjećamo se svih hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji koji su nam omogućili da danas živimo u slobodnoj državi. Svim građanima Svete Nedelje i Republike Hrvatske, čestitam Dan državnosti Republike Hrvatske”.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite