Obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja

Dana 4. kolovoza 2022. godine s početkom u 10,30 sati obilježen je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja kod Spomen obilježja poginulim braniteljima.

Prigodnim polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća, članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja, predstavnici braniteljskih udruga s područja Svete Nedelje i Samobora, predstavnici udruga i institucija s područja grada, gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec, zamjenik gradonačelnika Gabrijel Deak, potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje Karlo Lacković odali su počast svim poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima.

Svečanost u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja uveličala je Svetonedeljska garda. U zajedništvo s Bogom prisutne je uveo velečasni Ivan Gretić.

U ime braniteljskih udruga proizašlih iz Domovinskog rata prisutnima se obratio brigadir gospodin Marko Perčinić istaknuvši kako je Oluja uz operaciju Bljesak ključna akcija koja je dovela do kraja Domovinskog rata. ,,Predsjednik RH Zoran Milanović u susret Danu pobjede i Domovinske zahvalnosti, a za iskazano junaštvo u Domovinskom ratu, redom Nikole Šubića Zrinskog odlikovao je Odred veze Glavnog stožera Hrvatske vojske. Redom bana Jelačića, za iznimno uspješno zapovijedanje postrojbama Oružanih snaga RH te za osobite vojne zasluge u njihovom ustroju odlikovao je Marka Perčinića” istaknuo je.

Umirovljeni brigadir, ratni zapovjednik 151. brigade u akciji Oluja gospodin Josip Mahović obratio se prisutnima i naglasio: ,,Vojno redarstvena operacija Oluja kruna napora za stjecanje slobode, ima posebno značenje. Bila je to odlučujuća oslobodilačka bitka koja je donijela hrvatskom narodu i državi dugo priželjkivan mir i slobodu”. Također, rekao je kako je na ove dane izuzetno ponosan te da mladima ostavlja obvezu da poštuju i cijene dane ponosa i slave. Zahvalio se svojim suborcima na učinjenom i čestitao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec u svom emotivnom govoru istaknuo je: ,,Mi smo ponosni na svoju povijest, Domovinski rat i borbu hrvatskih branitelja. U ime svih ovdje prisutnih dužnosnika mogu odgovorno reći da vašu žrtvu nećemo zaboraviti i da nećemo dopustiti da bilo tko krivotvori povijest našeg naroda i naše slobodne Hrvatske te vašu junačku pobjedu u ratnim operacijama, u svom je obraćanju istaknuo gradonačelnik Dario Zurovec.

,,Vidjeli smo da se gubitnička strana ne miri s povijesnim porazom i pokušava krivotvoriti povijest lošom filmskom propagandom. To im neće proći jer to bi za nas bila velika sramota, a ja prvi neću dopustiti da toga dođe. Vojno-redarstvena operacija „Oluja“ predmet je izučavanja na uglednim svjetskim vojnim školama poput američkog West Pointa, gdje ju se označava jednom od najpreciznijih i najboljih vojnih akcija u povijesti. To je prava slika „Oluje“, a ne ovo kako ju žele prikazati gubitnici koji još nisu odustali od velikosrpske politike. Mi Hrvati imamo na što biti ponosni i trebamo to pokazati i kroz filmsku umjetnost, a ne dopuštati da gubitnici iznose laži i podvale o nama i našoj slavnoj pobjedi”, zaključio je Zurovec i svim prisutnima čestitao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite