SVETA NEDELJA DOMAĆIN POSLJEDNJE ETAPE BICIKLISTIČKE UTRKE CRO RACE 2022.

Spektakularna biciklistička utrka CRO Race ove će se godine održati od 27. rujna do 2. listopada te će Hrvatsku po sedmi put pretvoriti u sportsku arenu čiji će kadrovi obići čitav svijet. Ljubitelji biciklizma moći će uživo ili putem televizijskog prijenosa uživati u nastupu vrhunskih biciklista koji će voziti trasu dugu preko 1.000 kilometara u šest etapa diljem Hrvatske.

Grad Sveta Nedelja i Grad Samobor domaćini su posljednje etape biciklističke utrke CRO RACE 2022, odnosno start 6. etape je u Svetoj Nedelji, a biciklisti odmah kreću put susjednog Grada Samobora.

Svoje zadovoljstvo odabranom rutom ovogodišnje biciklističke utrke izrazio je i zamjenik gradonačelnika Grada Svete Nedelje Gabrijel Deak: „Drago nam je da smo ponovno domaćini CRO Race utrke. Naš primarni cilj je da kroz CRO Race razvijamo cyclo turizam na području gradova Svete Nedelje i Samobora, s kojim imamo odličan partnerski odnos. Kao grad se trudimo razvijati biciklističku infrastrukturu, te vjerujemo da ćemo do utrke sljedeće godine završiti biciklističku stazu koja će spajati gradove Svetu Nedelju i Samobor. Upravo će krema svjetskog biciklizma, koja će voziti rutama kojima stanovnici našeg kraja bicikliraju u svojim dnevnim migracijama, pomoći u promociji našeg kraja kao zanimljive biciklističke destinacije.“

Utrka će ove godine u Hrvatsku dovesti rekordan broj UCI WorldTeam timova – čak osam ih dolazi iz najvišeg ranga klasifikacije Svjetske biciklističke federacije. Tako će CRO Race i ove godine u Hrvatskoj okupiti najbolje svjetske bicikliste iz Europe, Azije, Amerike i Australije. CRO Race jedinstven je projekt jer pretvara cijelu Hrvatsku u sportsku arenu, dok se kadrovi gradova, kulturne baštine i iskonskih prirodnih ljepota emitiraju u svim dijelovima svijeta. Direktor utrke Vladimir Miholjević istaknuo je: „U svom sedmom izdanju CRO Race će cijeli teritorij Republike Hrvatske u sportsku arenu. Ovogodišnji CRO Race će biti jači no ikada, kako u sportskom tako i u medijskom smislu. Za sada imamo prijavljena dva pobjednika Tour de France iz proteklih pet godina, a svoj dolazak je najavio i ovogodišnji pobjednik, Jonas Vingegaard. Cilj CRO Race od samih početaka je, uz naravno sportski napredak, osigurati dodatnu vrijednost. Dodatna vrijednost se očitujemo kroz globalni medijski doseg i promociju Hrvatske. Ove će godine preko 130 država diljem svijeta prenositi uživo kadrove iz cijele Hrvatske, u trajanju od 12 sati, a obuhvatit će preko 900 milijuna kućanstava. Izuzetno nam je drago i ponosni smo na to, što su gradovi Sveta Nedelja i Samobor, kao predstavnici jedinica lokalne samouprave, prepoznali važnost CRO Race-a u promociji, kao i potencijal i benefite koji on pruža“.

Od kolikog je turističkog značaja biciklistička utrka CRO Race naglasila je direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ivana Alilović: „Čestitam svim organizatorima koji već sedmi put organiziraju ovu veličanstvenu utrku, sudjelujući tako u promociji Zagrebačke županije kao jedne vrlo zanimljive destinacije u svijetu biciklističkog turizma. Nevjerojatno je važna ta sinergija organizatora, regionalne i lokalne samouprave, kojom će se poslati u svijet razglednica gradova Svete Nedelje, Samobora, Zagrebačke županije ali i cijele Hrvatske. Koliki je turistički i gospodarski učinak,  vidimo po rezultatima naše destinacije, ali i prema povratnim informacijama od svih dionika ovog događaja.“

Gradonačelnica Grada Samobora Petra Škrobot smatra kako je ovo odlična prilika za promociju Svete Nedelje i Samobora kao gradova sporta, ali i kulture: „Izuzetno mi je zadovoljstvo što je Grad Samobor i ove godine partner projekta, ali i domaćin jedne etape CRO Race, čime se pozicionirao na svjetsku biciklističku mapu. Ovaj događaj je pozitivan primjer zajedništva, suradnje i sinergije između organizatora i jedinica lokalne samouprave, koja se kroz sport prenosi na ostale segmente društva.“

Posljednja od šest etapa kreće 2. listopada 2022. godine u 10:50h upravo iz Svete Nedelje, a duga je 158 kilometara. Do svog cilja u Zagreba natjecatelji će zatim proći kroz Samobor, Dugo Selo, Sveti Ivan Zelinu i Vrbovec. Etape će se ove godine održati kako slijedi:

1.OSIJEK – LUDBREG (27.09.)

 1. OTOČAC – ZADAR (28.09.)
 2. SINJ – PRIMOŠTEN (29.09.)
 3. BIOGRAD NA MORU – CRIKVENICA (30.09.)
 4. OPATIJA – LABIN (01.10.)
 5. SVETA NEDELJA – ZAGREB (02.10.)

Grad Sveta Nedelja pitoreskni je gradić, ujedno i najmlađi u Zagrebačkoj županiji, smješten na zapadnim vratima Zagreba. Povoljan geoprometni položaj čini ga gospodarski i demografski jednim od najstabilnijih manjih gradova u Hrvatskoj. Visok gospodarski razvoj, poduzetničke zone, prirodne ljepote, bogata kulturna i narodna baština, rekreativni i izletnički turizam, samo su neke od prepoznatljivosti  koji  Grad Svetu Nedelju čine privlačnim i ugodnim za život i stanovanje.

Grad Samobor je srednjovjekovni gradić barokne arhitekture, udaljen dvadesetak kilometara od Zagreba te je najstarije izletište planinara i turista. Gastronomska tradicija i raznolika ponuda razlog su što gurmani rado dolaze u Samobor, a tijekom cijele godine grad je bogat tradicionalnim, kulturnim i eno-gastronomskim događanjima. Samobor, kao značajno biciklističko odredište, domaćin je i međunarodne brdsko-biciklističke utrke, uvrštene u kalendar svjetske biciklističke federacije.

 

 

Galerija slika

Prikažite cijelu galeriju
Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
 • Osnovni kolačići
 • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
 • Analitika
 • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
 • Oglašavanje
 • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
 • Društvene mreže
 • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

 • {{item.name}}

Veličina slova

 • Aa
Zatvorite