Glavni vatrogasni zapovjednik Hrvatske vatrogasne zajednice posjetio Vatrogasnu zajednicu Grada Svete Nedelje

Dana 2. studenog 2022. godine glavni vatrogasni zapovjednik Hrvatske vatrogasne zajednice g. Slavko Tucaković u pratnji tajnika Kabineta Hrvoja Ostovića, posjetio je Vatrogasnu zajednicu Grada Svete Nedelje.

Dočekali su ga gradonačelnik Dario Zurovec, zamjenik gradonačelnika Gabrijel Deak, zamjenik načelnika Stožera CZ Branko Čerkez te predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Sveta Nedelja Ivica Petravić i zapovjednik Ivan Štimac.

Nakon postrojavanja, glavni vatrogasni zapovjednik Hrvatske vatrogasne zajednice g. Slavko Tucaković istaknuo je: ,,Sve vas srdačno pozdravljam. Ovo je prije svega radni posjet Svetoj Nedelji, ali ono što je bitno jest da su pred vama veliki izazovi, nove industrije – novi izazovi, novi načini pristupa gašenju požara. Vi ste nositelji sigurnosti na ovome području i zato vam zaista zahvaljujem u ime svih vatrogasaca Republike Hrvatske. Vatrogastvo je decentralizirana funkcija, a bez potpore kao što to čini Grad Sveta Nedelja, ne bi bilo ovakvog razvoja u vatrogastvu. Iza mene su vozila koja najbolje govore koliko Grad Sveta Nedelja ulaže u vatrogastvo.”

Također, nadodao je kako se Grad Sveta Nedelja razvija zaista velikom brzinom, a upravo ulaganje u vatrogastvo znači sigurnost građana, ali i industrije koja se ovdje razvila.

,,U vatrogastvo se ulaže zaista puno i ovom prilikom moram zahvaliti i Vladi Republike Hrvatske, a posebice zadnjih sedam godina  u kojima je vatrogastvo dobilo svoj središnji državni ured i tijelo nadležno za vatrogastvo”.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Svete Nedelje Ivan Štimac zahvalio se glavnom vatrogasnom zapovijedniku Hrvatske vatrogasne zajednice g. Slavku Tucakoviću na dolasku i radnom sastanku, a istaknuo je kako je uistinu počašćen time.

Također, naglasio je da na području grada Svete Nedelje djeluje 900 gospodarskih objekata, dosta njih bavi se zapaljivim tekućinama te samim time imaju zapaljive i opasne tvari. Vatrogasna zajednica Grada Svete Nedelje na godišnjoj razini ima 200 intervencija, a pola od njih su požarne, dok su ostale intervencije tehničke. ,,Dugi niz godina Grad Sveta Nedelja ulaže u vatrogastvo na području grada. Posla je zaista puno, a planovi za buduće razdoblje su nabavka novih vozila, specifična vozila za gašenje požara u kemijskoj industriji te visinka vozila” istaknuo je zapovjednik g. Ivan Štimac.

Sve prisutne je također pozdravio i gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec te se zahvalio g. Slavku Tucakoviću na dolasku.

Po završetku postrojavanja, obišli su prostorije Vatrogasne zajednice i porazgovarali o daljnjem razvoju i unaprjeđenju vatrogastva na području Svete Nedelje. Nakon radnog sastanka, zaputili su se u tvrtku Rimac Automobili gdje je održan dio praktične edukacije za instruktore iz cijele Republike Hrvatske, dok se teorijski dio održava u gradskoj vijećnici.

Galerija slika

Prikažite cijelu galeriju
Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite