Održana 14. redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje

Dana 28. studenog 2022. godine s početkom u 18,15 sati u gradskoj vijećnici održana je 14. redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje. Na sjednici je prisustvovalo svih 15 vijećnika, a Dnevni red koji je na početku jednoglasno prihvaćen sadržavao je 11 točaka.

Aktualni sat najviše se doticao komunalne problematike, pa je tako vijećnica Ivana Juričić (HDZ) sugerirala da se uvede dodatna linija kod unutar gradskog javnog prijevoza, koja bi prometovala kroz naselja Rakitje i Novake uz Dom zdravlja, školu, vrtić i crkvu. Gradonačelnik Dario Zurovec zahvalio se na sugestijama te je istaknuo da slušajući potrebe korisnika prijevoza razmotrena je i opcija uvođenja nove linije koja bi prometovala upravo uz navedene objekte. Zamjenik gradonačelnika Grada Svete Nedelje Gabrijel Deak nadovezao se i istaknuo da su sa autobusnim prijevoznikom prošli nekoliko relacija uz navedeno područje. S obzirom na to da su pojedine ulice kojima bi prometovao autobus na novoj liniji zaista uske, u izradi je prometna strategija te vjeruje da će se pronaći adekvatno rješenje što uključuje i manje autobuse, a kako bi i djeca mogla unutar gradskim prijevozom ići u školu i na izvannastavne aktivnosti uz napomenu da bi nova linija prometovala nakon novog natječaja i sklopljenog ugovora sa autobusnim prijevoznikom. Uz rute redefinirat će se i vozni red. Spomenuo je i nedavnu probnu vožnju niskopodnim električnim autobusom Arriva grupe te da mu je iznimno drago što se broj putnika utrostručio u posljednja dva, tri mjeseca te što sve veći broj naših građana konzumira javni prijevoz.

Također, vijećnica Ivana Juričić (HDZ) istaknula je kako smo nedavno svjedočili nesretnom događaju pokraj jezera Kipišće u naselju Strmec, a gdje se dogodila nesreća na pješačkom prijelazu te sugerira izradu prometnog rješenja za navedenu lokaciju. Gradonačelnik Dario Zurovec složio se s navedenim i rekao da je uočio problem te da će se za navedenu lokaciju  izraditi prometni projekt, a kao jedan od prijedloga je i postava svijetleće prometne signalizacije koja je već napravljena na nekoliko lokacija na području grada u suradnji s Županijskom upravom za ceste Zagrebačke županije.

Nakon Verifikacije Zapisnika s 13. redovne sjednice Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje održane 5. listopada 2022. godine, uslijedio je jednoglasno prihvaćanje uz kraću raspravu Izvješća o radu i financijsko izvješće Dječjeg vrtića Slavuj za 2021. godinu i donošenje zaključaka o primanju na znanje istog, a izvješće je uvodno obrazložila ravnateljica Dječjeg vrtića Slavuj Višnja Vranješević, dok je financijski dio obrazložila voditeljica računovodstva Ivančica Palinić.

Gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec postavio je pitanje novoj ravnateljici Dječjeg vrtića Slavuj Višnji Vranješević, ako može podijeliti svoj dojam o vrtiću s obzirom da je do sada radila u Zagrebu. ,,Razlika je vrlo velika u smislu financijske potpore osnivača. Iz nove uloge ravnateljice s obzirom da sam bila dugogodišnji odgojitelj, moram priznati da primjećujem potpunu materijalnu potporu u smislu realizacije odgojno – obrazovnih zadataka. Ne bih da se grad Zagreb ili bilo koja općina osjeti pogođeno, ali to bih istaknula kao jednu veliku prednost gdje zaista odgajatelji našeg vrtića ne moraju razmišljati na koji način da ostvare i realiziraju pojedine zadatke koji na neki način iziskuju veću materijalnu potporu. Ako se dotaknemo strukture, vrtić je iznimno dobro koncipiran, kao i koordinacija stručnih timova, odgojitelja, pa čak i treći i četvrti odgojitelj koje sam spomenula, ali i uvjeti rada. O svemu možemo razgovarati i bilo kakav naš upit za poboljšanje rada odnosno pomoć osnivača u uvjetima rada nailazi na razumijevanje i odobravanje točnije na podršku. Moram priznat da sam kao ravnateljica vrlo mirna i zadovoljna” istaknula je VišnjaVranješević.

Prijedlog Odluke o 2. izmjeni i dopuni Odluke o proračunu Grada Svete Nedelje za 2022. godinu i projekcije proračuna za 2023. i 2024. godinu te Prijedlog Odluke 2. o izmjeni i dopuni Odluke o izvršavanju proračuna Grada Svete Nedelje za 2022. godinu uvodno je obrazložio gradonačelnik Dario Zurovec naglasivši kako i svih prijašnjih godina na kraju tekuće godine izrađujemo tehnički rebalans u svrhu konačnog usklađenja. ,,Volio bih da uvijek sve zadane projekte ostvarimo, no međutim ovisimo i o drugim faktorima koji uključuju promjene na tržištu, nažalost inflaciji, ali i nedostatku radnika unutar građevine. Nažalost, puno se fondova još nije otvorilo. Prijavili smo se na raspisane natječaje i pozive te se nadam da će se isti i realizirat i iskoristit sredstva, a što možete vidjeti u već planiranom proračunu za 2023. godinu” istaknuo je gradonačelnik.  Odluke su prihvaćene većinom glasova uz kraću raspravu.

Prijedlog Odluke o 2. izmjeni i dopuni Programa građenja komunalne infrastrukture na području grada Svete Nedelje i Prijedlog Odluke o 2. izmjeni i dopuni Programa održavanja komunalne infrastrukture na području grada Svete Nedelje u 2022. godini prihvaćene su većinom glasova, dok je Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Programa javnih potreba u socijalnoj skrbi Grada Svete Nedelje u 2022. godini jednoglasno prihvaćen. Prijedlog Odluke o donošenju I. izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja Novaki i Prijedlog Odluke o izradi I. izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja Brezje – Sveta Nedelja prihvaćeni su većinom glasova.

Prijedlog Odluke o donošenju Plana djelovanja Grada Svete Nedelje u području prirodnih nepogoda za 2023. godinu uvodno je obrazložio zamjenik gradonačelnika Gabrijel Deak: ,,Grad Sveta Nedelja ove godine je uputio zahtjev županu Zagrebačke županije za proglašenje prirodne nepogode – suše za područje našeg grada, a zbog iznimno visokih temperatura i nedostatka oborina. Izvršena su 42 uvida sukladno prijavama te je napravljena procjena štete, a sada čekamo povratnu informaciju.” Navedeni Plan izrađen je radi određenja mjera i postupanja djelomične sanacije šteta od prirodnih nepogoda. Svrha je prikaz specifičnosti prirodnih nepogoda na području grada Svete Nedelje, prijašnjih šteta te posljedica istih kako bi se stanovništvo uputilo na primjene mjera sprječavanja nepogoda ili ublažavanju njihovih posljedica u slučaju kada su one nepredvidive te se stanovništvo ne može pravovremeno pripremiti. Odluka je jednoglasno prihvaćena.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite