SVETA NEDELJA NAJBOLJI GRAD U KATEGORIJI KVALITETA ŽIVOTA!

Na proglašenju najboljih gradova u Republici Hrvatskoj održanom sinoć u Opatiji, Grad Sveta Nedelja osvojio je nagradu Najbolji srednji grad u kategoriji kvaliteta života u Republici Hrvatskoj. No ove je godine Grad Sveta Nedelja ušao i u samo finale u kategoriji gospodarstvo, gdje je bio najbolji protekle 4 godine, te u kategoriji SmartCity.

Nagradu je preuzeo gradonačelnik Dario Zurovec i tom prilikom istaknuo: „Sveta Nedelja je ove godine bila finalist u tri kategorije, a nakon 4 godine titule najboljeg grada za gospodarstvo, s ponosom mogu reći – Sveta Nedelja najbolji je grad srednje veličine u kategoriji Kvaliteta života! Rezultat je to svih nas zajedno. Ovo je moj drugi mandat u kojem ste mi dali povjerenje i pružili podršku. Ovim putem se još jednom zahvaljujem našim stanovnicima, gospodarstvenicima, Gradskom vijeću, djelatnicima i ostalima koji su doprinijeli postizanju ovog zavidnog rezultata. Svjestan sam da nas očekuje još dosta posla, a vjerujem da ću u konačnici i ovo ukazano povjerenje opravdati. Ovo je motivacija za još veće korake naprijed i za još više truda i rada.  Zajedno možemo sve!“.

Svečanim proglašenjem i podjelom plaketa pobjednicima završen je ovogodišnji izbor za Najbolji grad kojeg organiziraju Jutarnji list, portal Gradonačelnik.hr i agencija Ipsos. Najbolji gradovi za gospodarstvo su Samobor, Opatija i Hvar, za demografiju i mlade Vukovar, Labin i Crikvenica, a najbolji gradovi za život su Varaždin, Sveta Nedelja i Rab. Grad koji je u proteklih godinu dana ostvario najveći napredak na polju kvalitete života je Opuzen, a EU fondove je najuspješnije koristio Grad Rijeka. Rijeka je pobjednik i u Smart City kategoriji među velikim gradovima, a najpametniji srednji i mali gradovi su Zaprešić i Krk. U Eco City kategoriji titulu najboljega i ove je godine osvojio Osijek.

Proglašenju najboljih gradova uz gradonačelnike i zamjenike, su nazočili i premijer Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić,  ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU  Nataša Tramišak, te ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite