Edukacija članova CZ Svete Nedelje

U prostorijama Civilne zaštite Grada Svete Nedelje u petaj, 17.02.2023. održana je  edukacija članova Stožera i Postrojbe opće namjene na temu potrage i pretraživanja terena za nestalom/izgubljenom osobom. Edukaciju provodi HGSS Stanica Samobor, a predavač je bioVladimir Novak, gorski spašavatelj. Nazočne članove Stožera i Postrojbe opće namjene uvodno je pozdravio načelnik Stožera Gabrijel Deak istaknuvši kako je potrebno osluškivati potrebe našeg područja i upravo u tom smjeru raditi na dodatnim edukacijama radi povećane spremnosti u potencijalnim situacijama. „Važnost leži u praćenju situacija na terenu i prevenciji novih, a ukoliko i do istih dođe pobrinut ćemo se da je spremnost svih naših članova na najvišoj razini. Nažalost, živimo u vremenu kada nas prate nepredvidive klimatske promjene koje na razne načine mogu utjecati na sigurnost ljudi, stoga je izuzetno važno da članovi civilne zaštite budu maksimalno spremni. Hvala članovima HGSS-a – stanica Samobor što će nas uputiti u operativni postupak traganja jer vjerujem kako će ova edukacija doprinijeti još većem znanju i spremnosti članova” istaknuo je načelnik Stožera CZ Grada Svete Nedelje Gabrijel Deak.

Kako ovakve akcije ne poznaju administrativne granice, kao i zbog povezanosti s okolnim područjima, posebice Samoborskim gorjem, edukaciji se pridružio i načelnik Stožera CZ grada Samobora Petar Burić.

Inicijativa se pokazala potrebnom jer je na području grada Svete Nedelje posljednjih godina nažalost bilo nekoliko potražnih akcija. Prošle je godine, u sklopu velike pokazne vježbe Stožera, jedna od tema upravo bila i potraga za nestalom osobom. Cilj edukacije je upoznati pripadnike Postrojbe opće namjene sa Standardnim operativnim postupkom (SOP) u slučaju akcije traganja i spašavanja, kojim se daje uputa o načinu komuniciranja i uključivanja pojedinih segmenata prilikom akcije traganja i spašavanja.

Galerija slika

Prikažite cijelu galeriju
Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite