Obavijest biračima

 1. Sukladno Odluci Vlade Republike Hrvatske o raspisivanju izbora za članove vijeća nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave („Narodne novine”, broj 37/23) u nedjelju, 07. svibnja 2023. godine, održat će se izbori za članove vijeća nacionalnih manjina:
 2. U Zagrebačkoj županiji — na razini županije:

— za albansku nacionalnu manjinu – 25 članova

— za bošnjačku nacionalnu manjinu -25 članova — za srpsku nacionalnu manjinu – 25 članova

 • U gradovima:

Grad Velika Gorica

— za bošnjačku nacionalnu manjinu -15 članova — za srpsku nacionalnu manjinu -15 članova

 • U općinama:

Općina Farkaševac

— za srpsku nacionalnu manjinu -10 članova

Općina Stupnik

— za bošnjačku nacionalnu manjinu -10 članova

 1. Sukladno Odluci Vlade Republike Hrvatske o raspisivanju izbora za predstavnike nacionalnih manjina u jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave („Narodne novine”, broj 37/23) u nedjelju, 07. svibnja 2023. godine, održat će se izbori za predstavnike nacionalnih manjina:
 • U Zagrebačkoj županiji — na razini županije:

— za češku nacionalnu manjinu za mađarsku nacionalnu manjinu

— za makedonsku nacionalnu manjinu

— za njemačku nacionalnu manjinu

— za romsku nacionalnu manjinu

— za rusku nacionalnu manjinu

— za slovensku nacionalnu manjinu

— za ukrajinsku nacionalnu manjinu

1.1. U gradovima:

Grad Dugo Selo

— za srpsku nacionalnu manjinu

Grad Samobor

— za albansku nacionalnu manjinu

— za slovensku nacionalnu manjinu

— za srpsku nacionalnu manjinu

Grad Velika Gorica

— za albansku nacionalnu manjinu

Grad Zaprešić

— za bošnjačku nacionalnu manjinu

— za srpsku nacionalnu manjinu

Odluke su objavljene u „Narodnim novinama” broj 37 od 31. ožujka 2023. godine, a stupile su na snagu 03. travnja 2023. godine.

Za dan provedbe izbora odredena je nedjelja 07. svibnja 2023. godine.

Svaki birač pripadnik manjine, za koju se provode izbori, ima pravo pregledati svoje podatke upisane u registar birača, tražiti njihovu dopunu ili promjenu prema svoga prebivališta zaključno do srijede, 26. travnja 2023. godine, svakim radnim danom u uredovno radno vrijeme nadležnih matičnih ureda, a na dan 15. travnja 2023. godine u vremenu od 8,00 do 24,00 sati te na dan 26. travnja 2023. godine u vremenu od 8,00 do 24,00 sati na sljedećim lokacijama:

 1. Zagrebačka Županija, Upravni odjel za poslove Županijske skupštine i opću upravu, Ispostava Dugo Selo, Josipa Zorića I, Dugo Selo, kontakt osoba: Snježana Sabljak, telefon: 01/2753-208, e-mail: sabljak@zagrebacka-zupanija.hr ;
 2. Zagrebačka Županija, Upravni odjel za poslove Županijske skupštine i opću upravu, Ispostava Ivanić-Grad, Trg Vladimira Nazora I, Ivanić-Grad, kontakt osobe: Danica Majstorović i Maja Fugaš, telefon: 01/2831-134 i 01/2831-160, e-mail: maistorovic@zagrebacka-zupaniia.hr i maja.fugas@zagrebacka-zupanija.hr:
 3. Zagrebačka županija, Upravni odjel za poslove Županijske skupštine i opću upravu, Ispostava Jastrebarsko, Ulica Antuna Mihanovića 14, I kat, Jastrebarsko, kontakt osoba: Mladen Obelić, telefon: 01/6284-464 e-mail: obelic@zagrebacka-zupanija.hr:
 4. Zagrebačka županija, Upravni odjel za poslove Županijske skupštine i opću upravu, Ispostava Samobor, Trg kralja Tomislava 5, Samobor, kontakt osoba: Cvetka Radulović, telefon: 01/3378-243, e-mail: radulovic@zagrebacka-zupanija.hr:
 1. Zagrebačka županija, Upravni odjel za poslove Županijske skupštine i opću upravu, Ispostava Sveti Ivan Zelina, Trg Ante Starčevića 12, Sveti Ivan Zelina, kontakt osoba: Branka Mužar, telefon: 01/2060-489, e-mail: branka.muzar@zagrebacka-zupaniia.hr
 1. Zagrebačka županija, Upravni odjel za poslove Županijske skupštine i opću upravu,

Ispostava Velika Gorica, Trg kralja Tomislava 34, Velika Gorica, kontakt osoba: Marija Hrvoić, telefon: 01/6254-029, e-mail: marija.hrvoic@zagrebacka-zupanija.hr•,

 1. Zagrebačka županija, Upravni odjel za poslove Županijske skupštine i opću upravu, Ispostava Vrbovec, Trg Petra Zrinskog 9, Vrbovec, kontakt osoba: Mladena Sesvečan, telefon: 01/2724-002, e-mail: sesvecan@zagrebacka-zupanija.hr•.
 2. Zagrebačka županija, Upravni odjel za poslove Županijske skupštine i opću upravu, Ispostava Zaprešić, Nova ulica IO, Zaprešić, kontakt osobe: Dubravko Iveković i Ivana Pezić, telefon: 01/3350-638 i 01/3350-637, e-mail: ivekovic@zagrebackazupanija.hr i ivana.pezic@zagrebacka-zupanija.hr:

Obavijesti se mogu dobiti i u sjedištu Upravnog odjela za poslove Županijske skupštine i opću upravu Zagrebačke županije, kontakt osobe: Ljubica Jurčević i Kristina Mikšaj na brojeve telefona: 01/ 6345-247 i 01/6009-454, e-mail: ljubica.jurcevic@zagrebacka-zupanija.hr i k.miksaj@zagrebacka-zupanija.hr

Birači mogu pregledati svoje podatke upisane u registar birača i putem poveznice Ministarstva pravosuda i uprave: https://biraci.gov.hr/RegistarBiraca/.

Podsjećaju se birači da na izborima za Članove vijeća i predstavnike nacionalnih manjina mogu glasovati samo u mjestu svog prebivališta te se na dan izbora ne mogu izjašnjavati o svojoj nacionalnoj pripadnosti, osim ako se utvrdi da nisu upisani u registar birača.

Uvjet za ostvarivanje prava glasovanja je važeća osobna iskaznica (iskaznice kojima je valjanost istekla nakon 11. ožujka 2020. godine kada je donesena Odluka o proglašenju epidemije bolesti CO VID-19 uzrokovana virusom SARS CO V-2 smatraju se važećim).

Ako registar birača odnosno evidencije na kojima se temelji upis u registar birača ne sadrže podatak o nacionalnoj pripadnosti, birači mogu pred nadležnim upravnim tijelima dati izjavu o nacionalnoj pripadnosti radi upisa podatak u registar birača ili promijeniti već upisani podatak.

Zahtjev za upis ili promjenu podataka o nacionalnosti u registru birača može se predati i putem sustava e-Gradani u dijelu e-Birači unutar usluge e- Promjena nacionalnosti.

Posebno se pozivaju pripadnici nacionalnih manjina koji će napuniti 18 godina do dana održavanja izbora da se izjasne o svojoj nacionalnoj pripadnosti.

Birači, pripadnici nacionalnih manjina koji imaju biračko pravo, a nisu upisani u izvatke zaključenog popisa birača dostavljene na biračka mjesta (npr. osobe koje nemaju važeću osobnu iskaznicu), mogu na dan izbora dobiti potvrdu za glasovanje od ovlaštene osobe Upravnog odjela za poslove Županijske skupštine i opću upravu Zagrebačke županije u vremenu od 07 do 19,00 sati.

Birači koji su već upisani u registar birača bez podatka o nacionalnoj pripadnosti, ne mogu se, na dan izbora, izjasniti o svojoj nacionalnoj pripadnosti u svrhu izdavanja potvrde za glasovanje.

Iznimno, birači koii nisu upisani u registar birača, na dan izbora prilikom upisa u registar birača, a prije izdavanja potvrde za glasovanje, mogu se izjasniti o svojoj nacionalnoj pripadnosti.

Biraču će se izdati onoliko potvrda za glasovanje koliko se vrsta izbora provodi na njegovom biračkom mjestu.

Popratni dokumenti

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
 • Osnovni kolačići
 • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
 • Analitika
 • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
 • Oglašavanje
 • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
 • Društvene mreže
 • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

 • {{item.name}}

Veličina slova

 • Aa
Zatvorite