Poziv stanovnicima Svete Nedelje – započele prijave za dodjelu besplatnih kompostera za biorazgradivi otpad

Grad Sveta Nedelja i ove će godine dodjeljivati kompostere za biorazgradivi otpad građanima, bez naknade, a u cilju poticanja razvrstavanja otpada na kućnom pragu i kompostiranja biootpada kako bi se smanjile količine otpada te poticalo zbrinjavanje biootpada u kućanstvu kroz ponovnu uporabu.

Komposteri će biti podijeljeni građanima koji će se prijaviti putem prijavnog obrasca za dodjelu besplatnog kompostera i ispuniti zadane uvjete propisane Odlukom.

Pravo na dodjelu besplatnog kompostera za kućno kompostiranje ima fizička osoba koja podnese prijavu putem prijavnog obrasca te zadovoljava sljedeće uvjete:

 • ima prebivalište na području grada Svete Nedelje
 • ima zelenu površinu u okviru okućnice (travnjak, vrt, voćnjak i sl.)
 • korisnik je javne usluge sakupljanja komunalnog otpada
 • obveznik je komunalne naknade i naknade za uredenje voda
 • ima podmirene sve dospjele financijske obveze prema Gradu Sveta Nedelja i davatelju javne usluge sakupljanja komunalnog otpada
 • ne stanuje u višestambenoj zgradi

Prijavni obrazac možete dostaviti putem elektroničke pošte: ured@grad-svetanedelja.hr ili osobno na urudžbeni zapisnik Grada Sveta Nedelja ponedjeljkom od 08:00 do 17:30 sati, utorkom, srijedom i četvrtkom od 07:30 do 15:30 sati i petkom od 07:30 do 14:00 sati (Trg A. Starčevića 5, zgrada Gradske uprave, I. kat, ured br. 8).

Nakon zaprimanja zahtjeva, a prema redoslijedu zaprimanja, obavijestiti ćemo Vas o načinu preuzimanja kompostera gdje će te potpisati zapisnik o preuzimanju kompostera sa uputama za kompostiranje.

Prijavni obrazac možete preuzeti klikom na poveznicu: https://grad-svetanedelja.hr/ustroj-grada/dokumenti/obrasci-i-zahtjevi-za-gradane/?obrazac=1444

Kopostiranje je postupak biološke razgradnje organskih materijala, čime se biološki otpad smanjuje, a kao rezultat toga nastaje kompost koji sadrži humus i druge hranjive stvari. U komposter možete odlagati ostatke kruha, ljuske od jaja, talog od kave i čaja, filter vrečice čaja, kore od voća i povrća, listovi biljaka, slata, vrtni i zeleni otpad, lišće, suho granje, kora od drveta, živice, trava, korov, uvelo cvijeće, zemlja iz lonaca za cvijeće, otpalo voće, ostatci povrća, slama, piljevina i sl.

Popratni dokumenti

Odluka-o-dodjeli-kompostera-za-biorazgradivi-otpad.pdf
Odluka o dodjeli kompostera za biorazgradivi otpadOdluka-o-dodjeli-kompostera-za-biorazgradivi-otpad.pdf (1.09 MB)
Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
 • Osnovni kolačići
 • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
 • Analitika
 • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
 • Oglašavanje
 • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
 • Društvene mreže
 • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

 • {{item.name}}

Veličina slova

 • Aa
Zatvorite