Svečani prijem vatrogasaca povodom svetkovine sv. Florijana

Povodom dana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca, gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec primio je 5. svibnja 2023. predstavnike Vatrogasne zajednice Grada Svete Nedelje.

Gradonačelnik Dario Zurovec tom je prigodom dodijelio priznanje za Vatrogasca godine. „Moram priznati da mi je obilježavanje ovog dana jedan od najdražih dijelova ovoga posla i drago mi je da smo se okupili u ovako velikom broju. Zahvalio bih našim vatrogascima koji rade i više nego dobar posao, također bih pohvalio sve vas i zahvalio se na sudjelovanju i silnom trudu. Nadam se da će biti čim više ovakvih prigoda, a što manje intervencija kojih i dalje ne fali“, istaknuo je Dario Zurovec.

Predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Svete Nedelje Ivica Petravić također  se zahvalio gradonačelniku na prijemu. “Kako to biva na dan našeg zaštitnika, sjetimo se što je sve bilo u prošloj godini, što se sve radilo. Prošla godina se pokazala zaista radnom za nas, što se tiče članstva i naših aktivnosti bili smo prisutni u gradu, a i šire, kako u radnom djelu, tako i u onom natjecateljskom. Imamo jako dobre plasmane i zahvaljujem se svima! Čestitam na potpori koju pružate našoj vatrogasnoj zajednici. Zahvaljujem se gradonačelniku i Gradu s kojima imamo jako dobar odnos i koji nas prate u svakom koraku te njihovoj uslužnosti i dostupnosti“.

Zapovjednik Vatrogasne postrojbe Ivan Štimac također se osvrnuo na proteklu godinu. “Zahvaljujem se gradonačelniku što nas je ugostio na naš dan. Želim svim vatrogascima čestitati njihov dan, i našu svetkovinu Svetog Florijana. U prošloj godini imali smo gotovo 170 intervencija, preko 700 ostalih operativnih aktivnosti što znači da svakodnevno pomažemo ljudima u nekoj ugrozi pa tako i Sveta Nedelja radi na dostavi pitke vode, vatrogasnim vježbama i sve ostalo što se uklapa u operativne aktivnosti. Hvala svima što odvajate svoje slobodno vrijeme u dobrovoljnim vatrogasnim društvima, svim zapovjednicima i predsjednicima što rade za svoja naselja.“

Kao i svake godine dodjeljuje se nagrada za vatrogasca godine pa tako je ove godine Ivan Lacković član DVD Sveta Nedelja proglašen vatrogascem godine Grada Svete Nedelje. Nagrada je dodijeljena za kompletan rad u cijeloj karijeri i trud u vatrogasnoj zajednici koji je pokazao da se može vatrogasac može biti od mladosti pa do starosti.

Dočasnik DVD-a Sveta Nedelja Ivan Lacković – Dugi kako ga od milja zovu kolege dobio je i zahvalnicu Grada Svete Nedelje za sveukupni rad i zasluge za promicanje vatrogastva na području Svete Nedelje.
“Jako sam iznenađen ovom nagradom jer meni vatrogastvo znači sve, u njemu sam još od kad sam bio klinac, a već 26 godina sam ponosan barjaktar u VZG-a.“
“U svojoj vatrogasnoj karijeri bilo je puno lijepih trenutaka i ne mogu izdvojiti najljepši jer svaki trenutak je posebna priča za sebe. Ne planiram se prestati baviti vatrogastvom, ova nagrada me motivirala da idem dalje dok god me zdravlje posluži“ rekao nam je Ivan Lacković – Dugi.

 

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite