Obilježen Dan grada Svete Nedelje!

Proslava Dana Grada Svete Nedelje veže se uz blagdan Presvetog Trojstva kada se održavaju brojna događanja. Grad Sveta Nedelja dobio je status grada 2006. godine, te je tako danas najmlađi grad u Zagrebačkoj županiji. Iako najmlađi,  jedan je od najuspješnijih gradova poglavito po pitanju poduzetništva i kvalitete života, a potvrda tome je i stalni rast broja stanovnika i broja tvrtki koje za svoje poslovanje zbog brojnih pogodnosti odabiru baš Svetu Nedelju.

Današnje obilježavanje Dana grada započelo je posjetom delegacije iz Republike Slovenije na čelu s gradonačelnikom grada Škofljice Primožom Cimermanom, grada prijatelja Svete Nedelje. Na glavnom gradskom trgu držana je Smotra povijesnih postrojbi Hrvatske vojske na kojoj je sudjelovalo više od 70 sudionika. Nakon smotre, gradonačelnik Dario Zurovec i zamjenik Gabrijel Deak položili su vijence na Spomen obilježje hrvatskim branitelja.

Svečanoj sjednici Gradskog vijeća prisustvovali su uz gradske dužnosnike, zaposlenike, institucije, organizacije i udruge, brojni visoki gosti i prijatelji grada. Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović tom je prigodom naglasio: „Ovo je zrela, napredna i uspješna sredina koja se uspjela uzdići, formirati i zaokružiti razvojno i prostorno-planski na jedan lijep i dobar način, onako kako bi to trebalo svugdje izgledati. Mi kao zemlja, moramo se razvijati dalje i moramo razmišljati o našoj budućnosti, gledati svoje interese. Nakon 10 godina Europske unije, moramo se zapitati u kojem će smjeru ići naš daljnji razvoj.“

Izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i zamjenik župana Zagrebačke županije Ervin Kolarec rekao je kako najmlađi grad u Zagrebačkoj županiji niže uspjehe i stalno se razvija. „Ovo je grad u kojem gospodarstvenici imaju istaknuto mjesto. Oni razvijaju i našu županiju, koja ulaže velika sredstva u gospodarstvo, ali i u mlade i obrazovanje, poput nove škole u Strmcu. Sva sredstva u kvalitetnoj suradnji sa gradovima i općinama, te sa Vladom RH, ulažemo u težnji da našim građanima napravimo što kvalitetnije uvjete za život i preduvjete za ostanak mladih.“

Gradonačelnik Dario Zurovec istaknuo je kako je Sveta Nedelja sinonim za grad s pozitivnom poduzetničkom klimom i grad za ugodan obiteljski život. „Nakon četiri titule najboljeg grada za gospodarstvo, osvojili smo i nagradu za najbolji grad srednje veličine po kvaliteti života. Ona i gospodarska politika privlače sve više mladih obitelji investitora te smo jedni od rijetkih koje prati i pozitivna demografska slika. Sve to nosi i nove izazove za nas, no sve ovo je pokazatelj da idemo u pravom smjeru. Zajedničkim snagama nastavljamo uređivati naš grad i težiti tome da život bude još bolji. Naš grad je grad održivog razvoja i grad budućnosti. Ključ našeg uspjeha je egzaktnost, efikasnost i prije svega dostupnost i pristupačnost naše politike, koju trebamo primijeniti na razini države.“

„Sveta Nedelja, dobro poznata gospodarska meka, postala je jedno od najpoželjnijih mjesta za život, a iza toga stoje godine rada i truda. Usmjereni smo ka razvoju naše urbane sredine i kvalitetnim upravljanjem gradom. Nastavljamo sa kapitalnim projektima i korištenjem EU sredstava, daljnjim unapređenjem poslovne klime, ali i poboljšanja kvalitete života, a sve s ciljem daljnjeg podizanja statusa iznimno uspješnog grada“, rekao je predsjednik Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje Matej Vrdoljak.

Gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian istaknuo je „kako je dužnost svih nas kako naučiti našu djecu, buduće generacije da vole ovu zemlju i da u njoj ostanu, da se ne isele, kako im usaditi ljubav prema domovini i stav da je ovdje najbolje.“

Župan Šibensko-kninske županije Marko Jelić rekao je kako višegodišnja povezanost rezultirala zajedničkim suradnjama. „Zajedništvo je ono što se vidi u Svetoj Nedelji, radite zajedno i idete naprijed. Nastavite tako i borite se da budete bolji.“

U sklopu sjednice, dodijelile su se 3 nagrade Grada: Rudolfu Burniku za dostignuća i doprinos u društvenom životu i promicanju sporta na području Svete Nedelje, Rudolfu Jedvaju za dostignuća i doprinos u promicanju Domovinskog rata i društvenom životu hrvatskih branitelja te Mateju Vojvodiću za dostignuća postignuta na državnim natjecanjima iz informatike i matematike i doprinos u humanitarnom i društvenom radu s djecom i mladima.

Nagrada Grada za životno djelo dodijeljena je prof. dr.sc. Zlatku Ivančiću za cjelovito djelo koje je ostvario tijekom svog radnog i životnog vijeka u području znanosti, vatrogastva i sporta na području Grada Svete Nedelje.

Galerija slika

Prikažite cijelu galeriju
Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite