Gradonačelnici Svete Nedelje, Samobora, Jastrebarskog, načelnici Klinča Sela i Žumberka složni: Želimo zajedno upravljati vodom!

Gradonačelnici Svete Nedelje, Samobora, Jastrebarskog te načelnici Klinča Sela i Žumberka slažu se kako je pitanje upravljanja vodom važnije od politike. Predlažu stoga zajednički model upravljanja vodoopskrbom, budući da novom Vladinom Uredbom o uslužnim područjima niti jedna od ovih sredina nema uvjete za samostalno uslužno područje.

Zajednički su podnijeli primjedbe na nacrt prijedloga Uredbe u kojima traže da se oformi novo uslužno područje bez Grada Zagreba, koji također podržava ovaj model.

Nastavak je to borbe koju su ovi lokalni čelnici pokrenuli još prošle godine, a već tada su se složili kako nisu protiv spajanja, već traže da ono bude realno, a ne politički obojano.

Stoga se nadaju i podršci Vlade RH za svoj prijedlog, a za to ostvaruju i uvjete jer  predloženo uslužno područje na kojem se isporučuje voda za ljudsku potrošnju od oko 4 milijuna kubnih metara godišnje, čime je ono veće od nekih susjednih kojima je takva mogućnost spajanja omogućena.

Vode Jastrebarsko d.o.o. u ovom bi prijedlogu bile zakonsko društvo preuzimatelj, a po njegovu prihvaćanju osnovalo bi se novo trgovačko društvo novog naziva koje bi ujedinilo vodovode svih navedenih jedinica lokalne samouprave, a u kojem bi se odredili i poslovni udjeli.

Gradonačelnici i načelnici tvrde kako će na ovaj način puno kvalitetnije upravljati vodoopskrbom, što će značiti i smanjenje gubitaka, veću mogućnost povlačenja sredstava iz fondova EU, ujednačavanje cijena i racionalizaciju poslovanja, ali i priuštivost cijene vodne usluge, osobito kad se izgrade sustavi javne odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda.

Podsjetimo, u tijeku je donošenje Vladine Uredbe o uslužnim područjima kojom se na području cijele Hrvatske uspostavljaju tzv. uslužna područja. Konkretno, umjesto dosadašnjih 160 isporučitelja vodnih usluga, uspostavilo bi se 41 uslužno područje s jednim isporučiteljem, odnosno skoro 5 puta manje, a ako prijedlog Svete Nedelje, Samobora, Jastrebarskog, Klinča Sela i Žumberka bude prihvaćen, uspostavilo bi se i 42. uslužno područje, 10. po veličini u Republici Hrvatskoj.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite