Svetoj Nedelji izdana dozvola za istraživanje geotermalnih voda u Istražnom prostoru SVETA NEDELJA 2

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja dana 16. lipnja 2023. godine donijelo je Odluku kojom se TD SVENKOM d.o.o. izdaje dozvola za istraživanje geotermalnih voda u istražnom prostoru SVETA NEDELJA 2.

Dozvola za istraživanje geotermalnih voda u istražnom prostoru SVETA NEDELJA 2 vrijedi pet godina od dana stupanja na snagu ove Odluke.

Istražni prostor SVETA NEDELJA 2 nalazi se na području grada Svete Nedelje i grada Samobora u Zagrebačkoj županiji, površine 22,95 km2.

Investitor je u obvezi sukladno Odluci izvesti minimalni količinu i vrstu naftno-rudarskih radova u istražnom razdoblju i to:

 1. Analiza i obrada dostupnih geoloških, Geo kemijskih, geofizičkih, bušotinskih i 2D seizmičkih podatka na području istražnog prostora SVETA NEDJELJA 2
 2. Snimanje magnetoteulurskog mjerenja u 30 magnetoteulurskih točaka
 3. Obrada i interpretacija novo snimljenih magnetoteulurskih podatka integracija s postojećim prikupljenim podacima
 4. Izrada istražne bušotine SVETA Nedjelja GT2 (SNGT-2) do dubine od 1250 m i ispitivanje istražne bušotine na dotok.

Dana 15.03.2023. godine Agencija za ugljikovodike objavila je obavijest o provođenju nadmetanja radi odabira najpovoljnijeg ponuditelja za istraživanje geotermalnih voda u istražnom prostoru Sveta Nedelja 2, radi izdavanja dozvole za pridobivanje geotermalnih voda u energetske svrhe.

Grad Sveta Nedelja, pripremio je prijavu te je ista bila podnesena od strane TD SVENKOM d.o.o. Sveta Nedelja na objavljeni poziv/obavijest dana 17. travnja 2023. godine.

Grad Sveta Nedelja osigurao je financiranje projekta „Izrada dokumentacije tijekom faze istraživanja geotermalne vode na području Svete Nedelje“ od Islanda, Lihtenštajna i Norveške kroz Financijski mehanizam Europskog gospodarskog prostora (EGP) 2014. – 2021. uz nacionalno sufinanciranje Republike Hrvatske u okviru Programa „Energija i klimatske promjene”.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 372.006,43 EUR, a prihvatljivi troškovi iznose 316.205,47 EUR odnosno 85%.

Razdoblje provedbe projekta je od 13.travnja 2022. do 13. travnja 2024. godine.

Projekt se planira provoditi u suradnji s gradskom tvrtkom Svenkom d.o.o.  te s Islandskim partnerom tvrtka – EFLA Consulting Engineers i Eko plodovi d.o.o. (partner u RH).

Popratni dokumenti

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
 • Osnovni kolačići
 • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
 • Analitika
 • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
 • Oglašavanje
 • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
 • Društvene mreže
 • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

 • {{item.name}}

Veličina slova

 • Aa
Zatvorite