Na sastanku u ViO Zagreb gradonačelnici i načelnici složni: nastavljamo se boriti za vodu!

Predstavnici Svete Nedelje, Samobora, Jastrebarskog, Žumberka i Klinča Sela održali su sastanak s upravom Zagrebačkog holdinga na temu okrupnjavanja vodoopskrbe i stvaranja jedinstvenog uslužnog područja.

Iako je Vladina Uredba donesena i kao takva stupa na snagu 15. srpnja, i ovom smo prilikom istaknuli kako se ne slažemo s njezinim odredbama, već nastavljamo najavljenu pravnu bitku.

Pokreće se, naime, postupak ocjene ustavnosti i zakonitosti Uredbe kojom bi se navedeni gradovi i općine, uz Općinu Stupnik, trebali pripojiti Zagrebu u jedinstveno uslužno područje.

Svoje prijedloge i primjedbe već smo uputili Vladi putem javnog savjetovanja, a u istima tvrdimo kako ViO Zagreb ne može biti preuzimatelj, sukladno manjkavostima zakonske odredbe članaka 12. i 16. Zakona o vodnim uslugama s čime su upoznali Ministarstvo i Vijeće za vodne usluge još na sastanku u travnju 2022. godine.

No, s obzirom na rokove koji su iznimno kratki, nužno je započeti i pregovore sa Zagrebačkim holdingom, jer ukoliko do spajanja ipak dođe, želja čelnika gradova i općina je pravovremeno izboriti najbolje moguće uvjete za svoje građane.

Podsjetimo kako je Vladinom Uredbom predviđena uspostava uslužnog područja 11 koje obuhvaća Grad Zagreb te gradove Svetu Nedelju, Samobor, Jastrebarsko, te općine Stupnik, Klinča Sela i Žumberak u Zagrebačkoj županiji. Ovi pak gradovi i općine, izuzev Stupnika, traže uspostavu uslužnog područja 42 jer bi se time udovoljilo glavnim razlozima okrupnjavanja vodnih isporučitelja, a to su smanjivanje gubitaka zahvaćene vode, povlačenje sredstava iz fondova EU, ujednačavanje cijena vodnih usluga, racionalizacija poslovanja isporučitelja vodnih usluga, kao i postizanje priuštivosti cijene vode usluge, a i time bi se doprinijelo i visokom stupnju učinkovitosti i financijskoj stabilnosti, kao i poštivanju načela iz Zakona o vodnim uslugama.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite