Obilježen prvi dan škole

Danas je na području grada Svete Nedelje obilježen prvi dan škole, odnosno početak nastavne godine. Tom su prigodom gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec i njegov zamjenik Gabrijel Deak obišli sve škole na području grada kako bi učenicima zaželjeli sretnu i uspješnu školsku godinu, a posebice prvašićima. Svim prvašićima uručili su prigodni dar, pernice i slatki obrok,  te im zaželjeli mnogo uspjeha i radosti u školovanju. Pridružili su im se i ravnatelji osnovnih škola Petra Markanović i Zvonimir Markić.

Najveća novost ove školske godine je da su u novosagrađenu Osnovnu školu Strmec krenula 3  prva razreda (56 učenika). Nova škola prostire se na 3.500 m2, krasi ju digitalizirani način učenja, prostrana vanjska igrališta, prostor za dnevni boravak, knjižnicu… a sveukupna vrijednost novoizrađene škole je 6,9 milijuna eura koju su zajednički financirali Grad Sveta Nedelja (u visini od 66,7%) i zagrebačka županija (u visini od 33,3%). Uskoro nas očekuje i potpuni završetak škole kada će i viši razredi krenuti novu Osnovnu školu Strmec.

Najviše prvašića ove školske godine krenulo je u Osnovnu školu Vladimir Deščak, gdje su upisana 63 prvašića. U Osnovnoj školi Sveta Nedelja upisano je 27 prvašića dok je u Područnoj školi Kerestinec upisano 32 prvašića. Ove školske godine na području grada Svete Nedelje sveukupno je upisano 178 učenika prvog razreda.

Grad Sveta Nedelja osigurao je za sve učenike osnovnih škola i nabavku dodatnih nastavnih materijala koji se odnosi na radne bilježnice, zbirke zadataka, mape za likovnu i tehničku kulturu i ostalo, s obzirom da je nabavka udžbenika organizirana od strane resornog ministarstva.

Također,  učenici s područja grada Svete Nedelje koji pohađaju srednju školu u Samoboru, Zaprešiću, Zaboku ili drugim jedinicama lokalne samouprave (osim učenika koji pohađaju srednje škole na području grada Zagreba s obzirom na to da će besplatne udžbenike dobiti od Grada Zagreba) imaju pravo na  isplatu jednokratnog iznosa od 150 eura za kupnju udžbenika i ostalog nastavnog materijala.

Galerija slika

Prikažite cijelu galeriju
Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite