Odražana 23. Svetonedeljska fišijada

Ukupno je potrošeno 8 tona ribe, a iz posebne atrakcije, najvećeg kotla u Hrvatskoj od 600 litara podijeljeno je više od 1.200 porcija fiša.

Svetonedeljska fišijada je tradicionalna kulinarsko-turistička manifestacija i natjecanje u pripravljanju fiša na jezeru Rakitje koja se održala jučer 3. rujna 2023. godine. Natjecanje je započelo pucanjem iz kubura Kuburaškog društva Gromovnik te podjelom pregača. „Ovo je krovno okupljanje zaljubljenika u ribolov, sport i rekreaciju. Jezera Rakitje iznimno su atraktivna brojnim ribičima tijekom cijele godine. Ribolovno društvo ulaže maksimalne napore u zaštitu, čuvanja i uređenja obale i voda jezera, u cilju očuvanja prirodnih  ljepota,  a mi ćemo i dalje poticati njihov razvoj i održavanje ove manifestacije“, rekao je gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec.

„Izuzetno nam je drago da ove godine imamo dvostruko veći broj natjecatelja nego prošle. To samo za sebe govori o kvaliteti ove manifestacije. Njome nam se produžuje sezona i povećava broj ljudi koji dolaze na svetonedeljsko područje. Povećanjem natjecatelja povećava se i broj posjetitelja pa je izgledno da ćemo ju sljedeće godine morati proširiti„, istaknula je Renata Vlahović, direktorica Turističke zajednice Grada Svete Nedelje.

Na natjecanju je sudjelovalo 48 ekipa iz cijele Hrvatske, a na manifestaciju je došlo nekoliko tisuća posjetitelja. Ekipa koja je prošla najviše kilometara da bi došla na Fišijadu je ekipa Prosecco iz Donjeg Miholjca. Ukupno je potrošeno preko 8 tona ribe, a iz najvećeg kotla Limarije Sebastijan od 600 litara podijeljeno je više od 1.200 porcija fiša.

Svi natjecatelji slažu se da je za recept potrebna dobra riba, luk i paprika, a tajni sastojci su ti koji odlučuju o pobjedniku. Teške odluke donosio je stručni žiri u sastavu Dubravko Šeketa kao predsjednik Komisije, zajedno sa Žarkom Popovićem i Antunom Vrčkovićem kao članovima. Najbolji fiš ove godine skuhala je ekipa MK Iron Ghost, neobični natjecatelji bajkeri koji su sakupili 94 boda. Drugo mjesto osvojio je Kristijan Katušić iz Babine Grede sa 93 boda, a treće mjesto Vatrogasna zajednica Grada Svete Nedelje sa 90 bodova. Najsimpatičnija ekipa je Dechra iz Kalinovice. Pobjednici su dobili bogate nagrade sponzora.

Posjetitelji su besplatno degustirali fiš i šarane s rašlji, a zabavljao ih je zabavljao Tamburaški sastav “Od sumraka do zore“. Tijekom programa održala se prezentacija i prodaja domaćih proizvoda i rukotvorina. Organizatori manifestacije bili su  Turistička zajednica Grada Svete Nedelje i ŠRD RAK Rakitje uz pokroviteljstvo Grada Svete Nedelje, Svenkoma i  Zagrebačke županije.

Galerija slika

Prikažite cijelu galeriju
Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite