Korištenje kombi vozila za prijevoz korisnika GDCK Samobor i Sveta Nedelja

Kako bi olakšao mobilnost i učinio kvalitetnijim i jednostavnijim život osobama koje nisu u mogućnosti i ne mogu koristiti javni gradski prijevoz zbog toga što se kreću pomoću invalidskih kolica ili su teško pokretne kao i osoba slabijeg imovinskog stanja, Gradsko društvo Crvenog Križa Samobor u gradsku prometnu komunikaciju uključio je specijalno prilagođeno kombi vozilo za posebni linijski prijevoz osoba slabijeg imovinskog statusa i osoba s invaliditetom. Specijalno prilagođeno kombi vozilo ima kapacitet od dva mjesta za invalidska kolica, četiri okretna sjedeća mjesta kao i dva mjesta za pratioca.

TKO MOŽE KORISTITI PRIJEVOZ
Korisnici prijevoza u organizaciji GDCK Samobor su osobe koje imaju prebivalište ili boravište na području Grada Samobora i Svete Nedelje, kao osnovni uvjet, dok su ostali uvjeti:
-osoba slabijeg imovinskog statusa ili
-korisnik zajamčene minimalne naknade ili
-osoba koja živi sama, a nema osobu koja skrbi o njima ili
-osobe koje su teško pokretne i nepokretne te se kreću pomoću invalidskih kolica, hodalica i štaka, a koji ne mogu koristiti javni prijevoz zbog neprilagođenosti istog te koje imaju tjelesno oštećenje donjih ekstremiteta od 60% i više ili ukupno tjelesno oštećenje minimalno 80 % i više
-korisnik socijalne pomoći i primanja i to:
osoba radno sposobni samac s mjesečnim primanjima 132,12 EUR i niže
osoba starosti iznad 65 godina s mjesečnim primanjima 179,18 EUR i niže.
osobe koje su korisnici prava na osobnu invalidninu i naknade za tuđu njegu i pomoć i njihova pratnja.

ZA ŠTO SE MOŽE KORISTITI PRIJEVOZ
Korisnici će koristiti kombi vozilo za prijevoz:
-na liječničke preglede i rehabilitaciju u slučajevima kad HZZO ne odobrava prijevoz sanitetskim vozilom udaljenosti do 200 km
-grupni i individualni prijevoz za osobne potrebe (nabava lijekova, namirnica, potrepština) maksimalno dva puta mjesečno
-sudjelovanje na radionicama koje su u organizaciji GDCK Samobor

TKO NE MOŽE KORISTITI PRIJEVOZ
Osoba koje nemaju pravo korištenja usluge prijevoza:
– osobe koje imaju svakodnevnu potrebu za prijevozom na posao, do škole i sl.
– osobe kojima Grad Samobor ili drugo tijelo financira naknadu za pokaznu kartu, po bilo kojoj osnovi

Prijevoz je potrebno dogovoriti s referentom GDCK Samobor na tel. 098 989 4417 ili putem e-mail adrese: info@crvenikrizsamobor.hr
Realizacijom ove usluge prijevoza za potrebe korisnika GDCK Samobor podiže se njihova kvaliteta života na višu razinu.

 

 

 

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite