PROJEKT READ YOUR WAY TO BETTER ENGLISH U SVETOJ NEDELJI

Ovu školsku godinu 160 svetonedeljskih učenika sudjelovat će u projektu Read your way to better English! koji predvodi novi i suvremeni pristup učenju engleskog jezika.

Čitanje je jedna od osnovnih jezičnih djelatnosti, a visoka razina čitalačke pismenosti preduvjet je za uspješno ovladavanje obrazovnim sadržajem. Ovaj projekt potiče paralelni razvoj čitalačkih i jezičnih vještina.  Istraživanja pokazuju da su čitanje i slušanje jedan od najboljih načina učenja jezika, a u Oxfordovoj knjižnici učenici biraju između mnoštva naslova i žanrova koje mogu čitati ili slušati.

Svi su naslovi digitalizirani što učenicima omogućuje čitanje na mobitelu, tabletu ili računalu – medijima koji su danas mladima najbliži. Na ovaj način učenicima se približavaju književna djela i potiče se čitanje izvan škole i izvan obveznih lektirnih djela.

Učenici i profesori engleskog jezika Osnovne škole Sveta Nedelja i Osnovne škole Vladimir Deščak imat će priliku koristiti digitalnu knjižnicu Oxford Reading Club s više od 700 lektira prilagođenih njihovom stupnju znanja i na taj način na dlanu imaju dostupno bogatstvo Oxfordovog književnog opusa. Svim profesorima i učenicima koji će sudjelovati u projektu omogućen je pristup interaktivnim radionicama na kojima učenici imaju priliku na kreativan način pokazati interpretaciju pročitanog.

Osim značajnog utjecaja projekta na povećanje navike čitanja osnovnoškolaca i srednjoškolaca, učenici će unaprijediti jezično-komunikacijske vještine te usvojiti mnoštvo različitog interkurikularnog sadržaja različitih predmetnih područja (geografija, kultura, umjetnost itd.).Profesori uključeni u projekt na razini cijeli države međusobno će surađivati, dijelili znanja i ideje te će se umrežiti na nacionalnoj razini i steći nova znanja koja će dalje prenositi u projektnom radu i napredovati u struci.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite