Grad Sveta Nedelja smanjuje porez na dohodak

Gradsko vijeće Grada Svete Nedelje, na prijedlog gradonačelnika Darija Zurovca, jučer je na svojoj redovnoj sjednici prihvatilo prijedloge Odluka o novim poreznim rasterećenjima.

Odlukom o visini poreznih stopa godišnjeg poreza na dohodak na području Grada Svete Nedelje prihvaćen je prijedlog kojim je definirana niža porezna stopa za obračun godišnjeg poreza na dohodak u iznosu od 18%, a viša porezna stopa za obračun godišnjeg poreza na dohodak 28%, dok je do sada niža porezna stopa iznosila 20% i bila je propisana Zakonom o porezu na dohodak, a viša je iznosila 30%.

Zakonom o porezu na dohodak predviđeno je i povećanje osnovnog osobnog odbitka i poreznih olakšica za sve zaposlene, pa će tako i po toj osnovi doći do smanjenja poreznog opterećenja zaposlenih građana od 5-20€ mjesečno, odnosno 60-240€ godišnje, a moguće i više ukoliko zaposlenik ima 4 i više uzdržavanih članova obitelji.

Također, prihvaćanjem novih poreznih Odluka ukinuto je i plaćanje poreza na korištenje javnih površina, a koje su do sada plaćale pravne i fizičke osobe koje koriste javne površine za postavljanje objekata i naprava privremenog karaktera za obavljanje svoje poduzetničke djelatnosti. Do sada su isključivo aktivnosti od humanitarnog, kulturnog, sportskog, zdravstvenog karaktera bile oslobođene plaćanja poreza, dok će od sada svi subjekti biti oslobođeni plaćanja.

Ovime Grad Sveta Nedelja nastavlja najveće porezno rasterećenje u RH koje provodi posljednjih 5 godina. Podsjećamo, još 2018. godine Grad Sveta Nedelja u potpunosti je ukinuo prirez koji je iznosio 6%, a ukinut je i porez na potrošnju. Osim što je svojom pozitivnom politikom prema poduzetništvu privukao brojne investitore, postao je i Grad za miran obiteljski život. Uz brojna ulaganja u djecu i mladež, stvara konzistentnu javnu infrastrukturu, a nedavno je i unaprijedio komunalni linijski javni gradski prijevoz.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite