Konferencija o geotermalnoj energiji u organizaciji Zagrebačkog studentskog ogranka Američkog udruženja naftnih geologa u Zagrebu

Grad Sveta Nedelja sudjelovao je na konferenciji o geotermalnoj energiji koju je organizirao Zagrebački studentski ogranak Američkog udruženja naftnih geologa, a održala se u prostoru Rudarsko geološko naftnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu od 07. do 09. ožujka 2024. godine.

Cilj konferencije bio je ukazati na velike mogućnosti koje u Hrvatskoj postoje kada je riječ o iskorištavanju potencijala geotermalne energije.

Na konferenciji su od strane stručnjaka iz područja geologije i geotermalne energije prezentirani pozitivni primjeri iskorištavanja geotermalne energije  i povezane tehnologije.  Jedan od prezentiranih projekata bio je i projekt Grada Svete Nedelje gdje je planirana izvedba istražne bušotine za iskorištavanje geotermalne energije u toplinarske svrhe. Izlaganje kojim je prezentirana Studija geotermalnog potencijala istražnog prostora geotermalne vode Sveta Nedelja 2 održala je mr.sc. Željka Sladović iz tvrtke GEODA Savjetovanje iz Zagreba, a konferenciji su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika Gabrijel Deak i tehnički manager na projektu Ivan Abramović.

 

Više o bespovratnim sredstvima možete pronaći na web stranicama.

https://eeagrants.hr/programi/energija-i-klimatske-promjene/

https://eeagrants.org/

Zajedno za zelenu, konkurentnu i uključivu Europu

Projekt „Izrada tehničke dokumentacije za korištenje geotermalne energije“ je financiran od Islanda, Lihtenštajna i Norveške kroz Financijski mehanizam Europskog gospodarskog prostora (EGP) 2014.-2021. uz nacionalno sufinanciranje Republike Hrvatske u okviru Programa „Energija i klimatske promjene“. Održiv razvoj i zaštita okoliša ciljevi su projekta nakon konačne implementacije projekata koji slijede bušenje bušotine i dobivanje eksploatacijskog polja, smanjit će se emisija CO2 te će se koristiti energija koja je neovisna o vremenskim prilikama i cijeni energenata.

Objavljeni sadržaj isključiva je odgovornost Nositelja projekta Grada Svete Nedelje te Projektnih partnera EKOPLODOVI d.o.o. i EFLA Consulting Engineers i ni na koji način se ne može smatrati da odražava stavove Upravitelja Programa „Energija i klimatske promjene“.

Popratni dokumenti

Konferencija-geotermalnoj-energiji-u-organizaciji-Zagrebackog-studentskog-ogranka-Americkog-udruzenja-naftnih-geologa.docx
Konferencija geotermalnoj energiji u organizaciji Zagrebačkog studentskog ogranka Američkog udruženja naftnih geologaKonferencija-geotermalnoj-energiji-u-organizaciji-Zagrebackog-studentskog-ogranka-Americkog-udruzenja-naftnih-geologa.docx (66.4 KB)

Galerija slika

Prikažite cijelu galeriju
Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite