Radionica i završne konferencije u Gradu Vukovaru i Gradu Kutini

U ponedjeljak 22. travnja 2024. predstavnici Grada Svete Nedelje gđa. Martina Fabijan i g. Ivan Abramović  sudjelovali su na radionici i završnoj konferenciji koja je održana u Gradu Vukovaru, na kojoj su predstavljene aktivnosti i rezultati za projekte „Čista energija za Vukovar“ i „Sunce nad Vukovarom“.   Na projektu Čista energija za Vukovar“ projektni partner je EFLA Consulting Engineers. Predstavnik tvrtke EFLA Consulting Engineers g. Hafsteinn Helgason putem video linka obratio se svim sudionicima te istakao važnost projekata kojima je cilj iskorištavanje geotermalne energije te prezentirao iskustva i izazove s Islanda.

Zamjenik gradonačelnika Filip Sušac istaknuo je kako su oba projekta značajna za grad Vukovar. Govoreći o projektu “Čista energija za Vukovar” rekao je kako se radi o ključnom strateškom projektu kojim je Vukovar krenuo u proces istraživanja geotermalnih potencijala. Nakon ove faze u kojoj se izradila projektno tehnička dokumentacija u sljedećem razdoblju, planiraju aplikaciju za izgradnju novih bušotina. Glavni cilj im je spojiti gradsku toplanu na izvore geotermala kako bi dugoročno građani imali povoljnu toplinsku energiju“.

U utorak 23. travnja 2024. godine  predstavnici Grada Svete Nedelje gđa. Martina Fabijan i g. Ivan Abramović  sudjelovali su na završnoj konferenciji svog projekta „Izrada tehničke dokumentacije za istraživanje geotermalne vode na području Batine u Kutini u Gradu Kutini.

Voditelj projekta iz Razvojne agencije MRAV d.o.o., g. Stjepan Badanjak predstavio je aktivnosti i rezultate projekta, a  gđa Željka Sladović iz tvrtke GEODA Consulting d.o.o. prezentirala je tehnički dio Studije geotermalnog potencijala Kutine.

Prisutnima se obratio i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj, g. Hrvoje Kremlić te istakao važnost projekta čiji je cilj bio procijeniti geotermalni potencijala istražnog prostora Kutina za proizvodnju i kombinirano korištenje geotermalne energije u svrhu daljinskog grijanja.

Kroz zajedničke radionice i završne konferencije gradova koji provode iste i slične projekte, dijele se zajednička iskustva u razvoju projekata koji planiraju i promoviraju postizanje energije s manjom emisijom ugljika i povećanom sigurnošću opskrbe za svoje građane.

Popratni dokumenti

Radionica-i-zavrsne-konferencije-u-Gradu-Vukovaru-i-Kutini.pdf
Radionica i završne konferencije u Gradu Vukovaru i KutiniRadionica-i-zavrsne-konferencije-u-Gradu-Vukovaru-i-Kutini.pdf (271.6 KB)

Galerija slika

Prikažite cijelu galeriju
Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite