Obilježen Dan državnosti

U Gradu Sveta Nedelja obilježen je Dan državnosti Republike Hrvatske polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća.

Obilježavanju su prisustvovali gradonačelnik Dario Zurovec sa suradnicima, potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje Karlo Lacković,  braniteljske udruge, ravnatelji te predstavnici institucija s područja grada Svete Nedelje. Prigodnim polaganjem vijenca i paljenjem svijeća na Spomen obilježju hrvatskim braniteljima, odana je počast Domovini i svim braniteljima.

„U Gradu želimo da se ovaj dan obilježava na višem nivou. U Domovinskom ratu dali ste velik i neizmjeran obol. Za mene je Hrvatska moja država, moja domovina, tu sam odrastao, tu živim, tu mi je obitelj i dužnost. I dok sam god ovdje slavit ćemo ju, zdravim patriotizmom i poštivanjem. Državu  moramo poštovati i cijeniti branitelje, izraziti im veliko hvala.rekao je gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec.

Josip Mahović, predstavnik Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata Samobora i Svete Nedelje poručio je mladim generacijama da uče hrvatsku povijest i iz nje izvlače zaključke. „Možete biti nezadovoljni, može vam se ne svidjeti ova ili ona politika, možete govoriti protiv svega i svakoga, ali protiv države Hrvatske ne možete i ne smijete, prvenstveno zbog sebe. Jer ona nam garantira slobodu i opstanak naroda, naša je. Politička volja našeg naroda i građana bila je uspostava Hrvatske države i ta volja obranjena je u Domovinskom ratu uz visoku cijenu. I zato danas slavimo Dan državnosti – da se ne zaboravi.“

S područja Grada Svete Nedelje svoje živote dalo je 14 branitelja kao trajni zalog u doprinosu ostvarenja hrvatskog naroda za svojom državom: Božidar Cviljak, Robert Erdelja, Vladimir Deščak, Predrag Golubić, Damir Horvatić, Ivan Jakopač, Ivica Janoch, Drago Matijević, Marijan Parlov, Tomislav Pejić, Božo Rudar, Ivo Udovčić, Zlatko Šabarić i Vladimir Vujec.

Dan državnosti u Republici Hrvatskoj praznik je koji se obilježava 30. svibnja, u spomen na konstituiranje prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. i na povijesnu ulogu Hrvatskoga sabora u očuvanju hrvatske državnosti tijekom mnogih stoljeća.

Galerija slika

Prikažite cijelu galeriju
Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite