VERNE: Putovanje u budućnost mobilnosti

Gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec, uz predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića, ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića i mnoge druge, nazočio je jutros u kampusu Rimac u Kerestincu predstavljanju novog inovativnog koncepta urbane autonomne mobilnosti gdje je ekskluzivno otkriven dizajn vozila Verne, koncept usluge i sve njezine funkcionalnosti.
Naš poduzetnik  Mate Rimac i dvoje kolega osnovali su kompaniju Verne koja će u potpunosti transformirati način prijevoza u gradu pomoću novog pristupa urbanoj autonomnoj mobilnosti.  Nova usluga urbane mobilnosti i njezin ekosustav temelji se na tri ključna elementa: potpuno autonomnom električnom vozilu, softverskoj platformi i specijaliziranoj infrastrukturi, dok se prva Verne usluga očekuje 2026. godine u Zagrebu. Nakon Zagreba, Verne usluga bit će dostupna i u drugim europskim gradovima (najprije u Velikoj Britaniji i Njemačkoj), te na Bliskom istoku. Tvrtka je već potpisala ugovore s 11 gradova u EU-u, Velikoj Britaniji i Bliskom istoku,
Održivo rješenje, pozitivan utjecaj na okoliš i zajednicu, povećana sigurnost na cestama, smanjenje negativnog utjecaja na okoliš značajnim smanjenjem broja automobila samo su dio društvenih pozitivnih učinaka.
Zanimljivost svakako leži i u samom nazivu. Vozilo je nazvano Julesu Verneu, slavnom piscu koji je tijekom nevjerojatnih putovanja zamišljao potencijal čovječanstva, a Verne će sada dokazati kako je novi standard prijevoza moguć.

Galerija slika

Prikažite cijelu galeriju
Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite