Održana 09. redovna sjednica Vijeća za prevenciju Grada Svete Nedelje!

Izvještaji sa sjednica

Dana 28. studenog 2016. godine u Gradskoj vijećnici Grada Svete Nedelje s početkom u 09,00 sati, održana je 09. redovna sjednica Vijeća za prevenciju Grada Svete Nedelje. Sjednici su prisustvovali Drago Prahin, gradonačelnik Grada Svete Nedelje i predsjednik Vijeća za prevenciju, Ivica Pavlić, zamjenik gradonačelnika, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Biserka Delač, članovi vijeća Renato Kos, načelnik PP Samobor i zamjenik predsjednika Vijeća za prevenciju, dekan Svetonedeljskog dekanata vlč. Božidar Cindori, direktor komunalnog poduzeća Svenkom Dalibor Jakopec, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Samobor Nataša Korađija, ravnateljica OŠ Sveta Nedelja Anica Magdalenić, ravnateljica DV Slavuj Gordana Supanc, predsjednik Sportske zajednice Grada Svete Nedelje Zoran Žitković, zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Svete Nedelje Nevenko Čižmešija, te ostali suradnici.

Na samome početku članovi Vijeća jednoglasno su prihvatili Dnevni red, te je uslijedilo obraćanje gradonačelnika Drage Prahina, predsjednika Vijeća za prevenciju. Pozdravio je i pohvalio sve prisutne predstavnike institucija i zajednica, te se osvrnuo na njihov predan rad na području prevencije ovisnosti i ostalih oblika delikvencije kod mladih. Uslijedila su izvješća, koja su podnijeli svi članovi vijeća. Uz svoje redovne aktivnosti ukazali su i na problematiku s kojom se susreću u svome radu i djelovanju. Ono oko čega su se složili gotovo svi članovi Vijeća jest da postoji velik problem sigurnosti djece u prometu na putu do škole ili čak ispred same škole na području Svete Nedelje. Područje ispred matične škole Sveta Nedelja i područne škole u Rakitju su najprometnija stoga je upućen apel Policiji da pojačano nadzire promet ispred navedenih ustanova kako bi se osigurala sigurnost djece u prometu.

Renato Kos, načelnik PP Samobor i zamjenik predsjednika Vijeća za prevenciju, iznio je statističke podatke počinjenja prekršajnih i kaznenih djela za područje koje je u nadležnosti PP Samobor za proteklo izvještajno razdoblje. Također je prezentirao rezultate istraživanja vezano uz djelovanje preventivnih programa provedenih na području Zagrebačke županije, a obuhvatilo je djecu i roditelje. Rezultati su pokazali pozitivno djelovanje preventivnih programa kod djece i mladih poput MAH 1 i MAH 2, PIA, Sajam mogućnosti i slično. Načelnik PP Samobor uputio je zamolbu Gradu Svetoj Nedelji za financijsku pomoć vezanu uz nabavku dodatnih kamera odnosno video-nadzora kako bi se osigurala sigurnost u prometu, a predstavnici Grada su istaknuli kako će nakon prikupljenih ponuda probati osigurati sredstva u Proračunu za iduću godinu. Isto tako, načelnik je upozorio na predstojeće blagdane koji nerijetko uključuju povećano korištenje pirotehničkih sredstava i pri tome zamolio da institucije probaju djecu dodatno obavijestiti o opasnim posljedicama koje nepravilno rukovanje pirotehničkim napravama može imati.

Uslijedila je točka Dnevnog reda vezana uz organizaciju projekta „Sajam mogućnosti” te je isti predviđen za početak travnja odnosno odmah po završetku školskih proljetnih praznika. Također je prihvaćena ideja da se sam projekt Sajma mogućnosti proširi i na profesionalnu orijentaciju, a u suradnji s lokalnim poduzećima i obrtnicima, kao i nadležnim institucijama.

Na samome kraju, gradonačelnik je predložio da se sjednice Vijeća za prevenciju održavaju svaka dva mjeseca jer je iznimno bitno raditi na prevenciji i sigurnosti kako djece, tako i svih građana.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite