Održana 10. redovna sjednica Vijeća za prevenciju Grada Svete Nedelje

Izvještaji sa sjednica

Dana 29. siječnja 2018. godine u Gradskoj vijećnici Grada Svete Nedelje s početkom u 09,00 sati, održana je 10. redovna sjednica Vijeća za prevenciju Grada Svete Nedelje. Sjednici su prisustvovali gradonačelnik Grada Svete Nedelje i predsjednik Vijeća za prevenciju Dario Zurovec, zamjenica gradonačelnika Marija Hršak, pročelnica JUO Grada Svete Nedelje Biserka Delač, načelnik PP Samobor i zamjenik predsjednika Vijeća za prevenciju Željko Stopić, dekan Svetonedeljodeskog dekanata Božidar Cindori, ravnatelj OŠ Vladimir Deščak Ivica Pavlić, ravnateljica DV Slavuj Gordana Supanc, direktor komunalnog poduzeća Svenkom Dalibor Jakopec, ravnateljica GD Crvenog križa Samobor Anica Francetić Kufrin, predstavnici Centra za socijalnu Skrb Samobor, Sportske zajednice Grada, te ostali suradnici.

 

Na samome pocetku članovi Vijeća jednoglasno su usvojili Dnevni red kao i Izmjene i dopune Poslovnika o radu Vijeća za prevenciju Grada Svete Nedelje. Sukladno Odluci gradonačelnika od 05. siječnja 2018. godine postojećim članovima Vijeća su pridružena i nova dva člana – predstavnik OŠ Vladimir Deščak i predstavnik GD Crvenog križa Samobor. Sukladno navedenoj Odluci moralo se pristupiti i Odluci o izmjeni Poslovnika. Tako će se radu Vijeća uz postojeće članove (gradonačelnik Grada Svete Nedelje, načelnik PP Samobor, predstavnik Prekršajnog suda u Samoboru, predstavnik CZSS u Samoboru, predstavnik OŠ Sveta Nedelja, predstavnik ZKUU Svete Nedelje, predstavnik SZ Svete Nedelje, djelatnik za komunalne djelatnosti Grada Svete Nedelje, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Grada, predstavnik DV Slavuj, predstavnik Vatrogasne zajednice Grada, predstavnik trgovačkog društva Svenkom, predstavnik Gradskog savjeta mladih Grada, djelatnik za odnosne s javnošću Grada) pridružiti i ranije navedena dva člana te Vijeće za prevenciju Grada Svete Nedelje sada čini 17 članova. Nakon jednoglasno prihvaćenih Odluka prisutnima se obratio gradonačelnik Dario Zurovec, predsjednik Vijeća za prevenciju. Pozdravio je prisutne predstavnike institucija i zajednica i pohvalio njihov predan rad na području prevencije ovisnosti i ostalih oblika delikvencije kod mladih. Također je istaknuo da pridruživanjem novih članova Grad Sveta Nedelja širi djelovanje samog vijeća i na druga područja bitna za prevenciju kriminaliteta i ovisnosti. Uslijedila su izvješća, koja su podnijeli svi članovi vijeća.

 

Željko Stopić, načelnik PP Samobor i zamjenik predsjednika Vijeća za prevenciju, iznio je statističke podatke počinjenja prekršajnih i kaznenih djela za područje koje je u nadležnosti PP Samobor za proteklo izvještajno razdoblje. U 2017. godini zabilježeno je 107 kaznenih djela i 128 prometnih nesreća od kojih niti jedna nije bila sa smrtnom posljedicom. Također je prezentirao preventivne programe provedene tijekom godine poput MAH 1 i MAH 2. Izvješća su podnijeli i svi ostali prisutni članovi Vijeća za prevenciju, te se složili kako je situacija u ponašanju djece i mladih na području Svete Nedelje znatno bolja no što je bila proteklih godina. Svoj rad predstavile su i novi članovi, gdje je ravnatelj OŠ Vladimir Deščak ukazao na problem okupljanja mladih iza škole i devijantnog ponašanja uslijed čega su već nekoliko puta razbijeni školski prozori. Ravnateljica GD Crvenog križa Samobor između ostalog prezentirala je i novi projekt pod nazivom „Zdravstveno savjetovalište” koji će se od ožujka ove godine provoditi u svim naseljima odnosno mjesnim odborima na području grada Svete Nedelje, a u sklopu kojega će medicinski djelatnici na čelu s primariusom dr. Slavkom Lovasićem građanima besplatno mjeriti šećer u krvi, tlak, pružiti savjete o pravilnoj prehrani i zdravom načinu života, kao i dati drugo mišljenje vezano uz bolest ili postavljenu dijagnozu.

 

Također je odlučeno kako će se u mjesecu travnju 2018. godine (između 16. i 20. 04. 2018. god.) održati projekt „Sajam mogućnosti” u školskoj sportskoj dvorani OŠ Vladimir Deščak. Točan datum održavanja biti će naknadno dogovoren nakon što se usuglase svi članovi Vijeća s obzirom na svoje redovne djelatnosti.

 

 

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite