Održana 11. redovna sjednica Stožera civilne zaštite Grada Svete Nedelje

Izvještaji sa sjednica

Danas je u 14,00 sati u Gradskoj vijećnici održana 11.redovna sjednica stožera civilne zaštite. U vrijeme pandemije virusa SARS-CoV-2 na lokalnoj razini izuzetno važnu ulogu u i provedbi preventivnih mjera zaštite građana imaju upravo stožeri civilne zaštite u suradnji s županijskim i nacionalnim stožerom.

U sklopu dnevnog reda, Stožer civilne zaštite jednoglasno je prihvatio prijedloge promjena Poslovnika o radu Stožera, te jednoglasno donio odluku o poništenju Odluke o imenovanju koordinatora na lokaciji. Uslijedio je osvrt na dosadašnje djelovanje Stožera, te prijedlozi aktivnosti.

Stožer civilne zaštite Grada Svete Nedelje broji 14 članova na čelu s načelnicom stožera Marijom Hršak, ujedno i zamjenicom gradonačelnika, koji je od 17.03.2020. aktiviran i stavljen u punu funkciju do opoziva. Stožer je promptno reagirao na samome početku pandemije, te je prije same prije pojave korona virusa u Hrvatskoj nabavio 900 zaštitnih maski, 500 jednokratnih rukavica, 100 litara dezificijensa za ruke, 250 litara sredstva za dezinfekciju unutrašnjih prostora te 400 litara za vanjske prostore. Sredstva su podijeljena gradskim i privatnim vrtićima, školama, zdravstvenim stanicama, snagama vatrogastva, komunalnom poduzeću, zaposlenicima Gradske uprave te djelatnicima PP Samobor.

U slučaju da početkom jeseni opet zaživi korona virus, Stožer CZ Grada Svete Nedelje nabavio je 15.000 troslojnih zaštitnih maski. Dio maski, kao i sva potrebna zaštitna sredstva, su podijeljena svetonedeljskim školama i vrtićima koji su 11. svibnja 2020. godine započeli s radom. Veći dio maski namijenjen je građanima Svete Nedelje. U tom kontekstu zamoljeni su članovi stožera koji su predstavnici institucija da se također pripreme za jesen u smislu da naprave zalihu potrebnih zaštitnih i dezinfekcijskih sredstava, odnosno da naprave rezervu opreme u slučaju potrebe.

Svi članovi su već ranije preuzeli Tetra stanice Udruge Radio veza radi lakše komunikacije u kriznim situacijama i u vrijeme pandemije, a na ovoj sjednici preuzeli su nove baterije za Tetra uređaje. Članovi redovito podnose izvješća načelnici Stožera, a na sjednici su usmeno dali osvrt o provođenju aktivnosti u vrijeme pandemije.

Načelnica Stožera CZ zahvalila je svim članovima, operativnim snagama i članovima postrojbe opće namjene na predanom i nesebičnom i ustrajnom radu u vrijeme pandemije korona virusa te djelatnicima Gradske uprave koji su uz svoj redovan rad radili i na poslovima civilne zaštite. Operativne snage sustava civilne zaštite Grada Svete Nedelje svakodnevno su obilazile cijelo područje grada te vršili preventivne terenske ophodnje u skladu s Odluci o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događaja koje su do nedavno bile na snazi. U ophodnje su bili uključene operativne snage vatrogastva, djelatnici svetonedeljskog komunalnog poduzeća Svenkom, komunalni redari, 11 pripadnika postrojbe opće namjene civilne zaštite, te članovi pojedinih sportskih udruga s područja grada. Preventivnim ophodnjama bila su obuhvaćena ukupno 102 objekta poput, trgovina, benzinskih postaja, banaka, ugostiteljskih objekata i slično.

 

 

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite