Održana 11. redovna sjednica Vijeća za prevenciju Grada Svete Nedelje

Izvještaji sa sjednica

Dana 17. listopada 2018. godine u Gradskoj vijećnici Grada Svete Nedelje s početkom u 10,00 sati, održana je  11. redovna sjednica Vijeća za prevenciju Grada Svete Nedelje. Sjednici su prisustvovali gradonačelnik Grada Svete Nedelje i predsjednik Vijeća za prevenciju Dario Zurovec, zamjenica gradonačelnika Marija Hršak, pročelnica Odjela za financije, računovodstvo i javne prihode Grada Svete Nedelje Biserka Delač, načelnik PP Samobor i zamjenik predsjednika Vijeća za prevenciju Željko Stopić, ravnateljica OŠ Sveta Nedelja Anica Magdalenić, ravnatelj OŠ Vladimir Deščak Ivica Pavlić, ravnateljica DV Slavuj Gordana Supanc, direktor komunalnog poduzeća Svenkom Dalibor Jakopec, predsjednik  Sportske zajednice Grada Svete Nedelje Zoran Žitković, predsjednik Zajednice kulturno-umjetničkih udruga Grada Svete Nedelje Robert Maračić, predstavnik Vatrogasne zajednice  te ostali suradnici.

Na samome početku članovi vijeća jednoglasno su usvojili Dnevni red, a prisutne predstavnike institucija i zajednica pozdravio je gradonačelnik Dario Zurovec ujedno i predsjednik Vijeća za prevenciju. Tom prilikom pohvalio njihov rad na području prevencije svih oblika delikvencije kod mladih i istaknu kako Grad i dalje podržava sve projekte koji se provode na godišnjoj razini u dogovoru s nadležnim institucijama, te isto tako naglasio kako vjeruje da konstruktivna rješenja koja se postignu na ovim sjednicama Vijeća imaju utjecaj kod realizacije preventivnih programa.

Željko Stopić, načelnik PP Samobor i zamjenik predsjednika Vijeća za prevenciju, iznio je statističke podatke počinjenja  prekršajnih i kaznenih djela za područje koje je u nadležnosti PP Samobor za proteklo izvještajno razdoblje. U odnosu na 2017. godinu na području djelovanja PP Samobor se bilježi pad kriminaliteta. U 2018. godini zabilježeno je 191 kriminalno djelo (75 na području grada Svete Nedelje) dok ih je u istom razdoblju 2017. godine bilo 248.  Stopa riješenosti tih kaznenih djela je 56%, a najčešće počinjena dijela se odnose na imovinske delikte. Zabilježeno je i 1 razbojništvo tijekom 2018. godine. Dok se bilježi pad kriminaliteta i pad prekršajnih prijava vezan uz nasilje u obitelji, bilježi se i pad prometnih nesreća. Na području Svete Nedelje nije bilo smrtno stradalih u 2018. godini, dok ih je na području Postaje odnosno u Samoboru zabilježeno 4 smrtno stradala u nesrećama što predstavlja povećanje od 300%. Bilježi se i rast zapljene droge za 54 % u 2018. godinu, odnosno 17 osoba je prekršajno procesuirano na području Policijske postaje, dok ih je 7 s područja grada Svete Nedelje. Načelnik PP Samobor Željko Stopić prezentirao je i preventivne programe provedene tijekom godine poput MAH 1 i MAH 2, te program „Ne, zato jer ne“.  Izvješće je podnio i vatrogasac Marko Matijević ispred VZG Svete Nedelje istaknuvši kako je u 2018. godini bilo 79 vatrogasnih intervencija. Kroz svoje redovno djelovanje također rade na mnogim preventivnim programima, te u sklopu toga posjećuju škole i vrtiće u svrhu provođenja edukacije, organiziraju ljetne kampove za djecu u Fažani i slično. Ravnatelji naših škola istaknuli su kako sukladno godišnjem programu i školskom kurikulumu provode mnogobrojne preventivne programe, poput predavanja o vršnjačkim sukobima i nasilju, predavanja vezana uz zaštitu osobnih podataka na internetu, predavanja vezana uz izazove digitalnih medija, program PIA – posjet Policijskoj postaji, organizacija predstava „Reci NE drogi“ te mnogi drugi. Izvješća su podnijeli i svi ostali prisutni članovi Vijeća za prevenciju, te se složili kako je situacija u ponašanju djece i mladih na području Svete Nedelje bolja no što je bila proteklih godina.

Također je odlučeno kako će se u vremenu od 19.11. – 23.11.2018. godine (točan datum će se utvrditi naknadno) provesti projekt „Sajam mogućnosti“ u školskoj sportskoj dvorani OŠ Vladimir Deščak za učenike 4. i 6. razreda naših osnovnih škola.

 

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite