Održana 13. redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje

Izvještaji sa sjednica

Dana 05. listopada 2022. godine s početkom u 18,00 sati u Gradskoj vijećnici održana je 13. redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje. Na sjednici je prisustvovalo 13 od 15 vijećnika, a Dnevni red koji je na početku jednoglasno prihvaćen  sadržavao je 8. točaka.

Sjednica je započela aktualnim satom na kojem je, između ostalog, vijećnica Ivana Juričić (HDZ) upitala u kojoj je fazi izrada Demografske strategije te kada se očekuje formiranje tijela Savjet mladih. Gradonačelnik Dario Zurovec odgovorio je kako je Demografska strategija pri samome kraju, izrađivač iste pričekao je službenu dostavu podataka vezanu uz popis stanovništva kako bi sve informacije u strategiji bile relevantne. Nastavno na upit uz formiranje Savjeta mladih gradonačelnik je istaknuo kako je formalni dio također pri kraju te će javni pozi za formiranje istog biti objavljen kroz nekoliko tjedana. Uslijedila je jednoglasna Verifikacija Zapisnika s 12. redovne sjednice Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje održane 12.07.2022. godine.

Prijedlog Polugodišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna Grada Svete Nedelje za 2022. godinu uvodno je obrazložio gradonačelnik Dario Zurovec istaknuvši kako je od izvornog plana za 2022. u vidu prihoda i  primitaka poslovanja koji je iznosio 173.261.466,00 kuna u prvoj polovici godine izvršeno 61.706.560,34  kuna, a u pogledu rashoda i izdataka od izvornog plana za 2022. godinu koji je iznosio 169.844.489,00 izvršeno 48.421.098,91  kuna. Preostali iznos je razlika (višak-manjak) iz tekućeg razdoblja. U izvornom planu za 2022. godinu planirana je razlika od 3.416.977,00 kuna za pokriće dijela manjka iz prethodnih godina, dok je u prvoj polovici ove godine ostvaren višak  od 13.285.461,43 kuna. Ako se ostvareni višak prihoda i primitaka  tekućeg razdoblja (13.285.461,43 kuna) umanji za ostvareni manjak prihoda i primitaka iz prethodnih godina u iznosu od 5.687.991,93 kn (u ukupnom donosu), ukupno raspoloživa sredstva koja se prenose u naredno razdoblje  iznose  7.597.469,50 kuna. Vijećnici su uz kraću raspravu jednoglasno prihvatili Polugodišnji izvještaj.

Vijećnici su razmotrili i polugodišnji Izvještaj o radu gradonačelnika za razdoblje 01. siječnja do 30. lipnja 2022. godine te isti prihvatili bez rasprave.

Prijedlog odluke o prijenosu prava građenja na nekretninama u vlasništvu Grada Svete Nedelje uvodno je obrazložio gradonačelnik Zurovec istaknuvši kako se u svibnju 2022. godine Svetoj Nedelji obratilo društvo Rimac Group d.o.o. i Rimac Technology d.o.o. sa zahtjevom za prijenos Ugovora o osnivanju prava građenja koji je sklopljen s poduzećem Rimac Automobili d.o.o. dana 16.04.2021. godine na ranije navedenu novu grupaciju, a sve iz razloga restrukturiranja društva Rimac Group d.o.o. Vijećnici su jednoglasno prihvatili prijedlog Odluke.

Uslijedili u prijedlozi Odluke o ukidanju prava služnosti za Ulicu Zelengaj u Svetoj Nedelji i Ulici Borovina na Svetonedeljskom Bregu. Odluke su jednoglasno i bez rasprave prihvaćene. Jednako tako prihvaćena je i posljednja točka Dnevnog reda koja se odnosila na ukidanje statusa javnog dobra za kčbr. 3910/1 k.o. Rakitje.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite