Održana 30. redovna sjednica Gradskog vijeća (e-sjednica)

Izvještaji sa sjednica

Danas je s početkom u 08,00 sati započela 30. redovna sjednica e-sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje kojoj je prisustvovalo i glasalo 15 od 17 vijećnika.  Vijećnici su po točkama Dnevnog reda mogli glasati do 14,00 sati. Dnevni red sadržavao je dvije točke i jednoglasno je prihvaćen.

Verifikacija Zapisnika s 29. redovne sjednice Gradskog vijeća prihvaćena je većinom glasova, a Prijedlog Odluke o zajedničkom organiziranju poslova civilne zaštite prihvaćen je jednoglasno.

Temeljem članka 18. stavka 1. Zakona o sustavu civilne zaštite  (Narodne novine 82/15, 118/18, 31/20) propisano je da dvije ili više jedinica lokalne samouprave koje su prostorno povezane u jedinstvenu cjelinu i koje pripadaju istom geografskom području te dijele zajedničke rizike mogu zajednički organizirati obavljanje poslova civilne zaštite iz svog samoupravnog djelokruga sukladno odredbama citiranog  Zakona. Budući da su na snazi odredbe Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj od dana 23. ožujka 2020. godine i Odluke o izmjeni i dopuni Odluke od dana 01. travnja 2020. godine, prema kojima su Stožeri civilne zaštite jedinica lokalne samouprave nadležni za izdavanje E- propusnica za stanovnike svog područja, no isto tako prema Uputi o načinu dostave i primjene Sporazuma koje zaključe jedinice lokalne samouprave radi zajedničkog obavljanja poslova civilne zaštite od dana 11. travnja 2020. godine daje se mogućnost jedinicama lokalne samouprave da i drugačije urede sustav izdavanja E- propusnica.

Slijedom navedenog Gradsko vijeće je jednoglasno donijelo odluku o zajedničkom   organiziranju poslova civilne zaštite iz svog samoupravnog djelokruga na način da Grad Sveta Nedelja pristupi zaključenju Sporazuma s Gradom Samoborom i Općinom Stupnik s kojima je prethodno postignut dogovor o istom, a kojim se utvrđuje da se područja jedinica lokalne samouprave Grada Svete Nedelje, Grada Samobora i Općine Stupnik smatraju jednim administrativnim područjem, te da za napuštanje mjesta prebivališta s tih jedinica i odlazak na područje druge jedinice potpisnice Sporazuma neće trebati ishoditi niti izdavati E- propusnice.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite