Održana 4. redovna sjednica Stožera civilne zaštite Grada Sveta Nedelja

Izvještaji sa sjednica

Dana 19. rujna 2018. godine u Gradskoj vijećnici Grada Svete Nedelje s početkom u 14,00 sati održana je 4. redovna sjednica Stožera civilne zaštite Grada Svete Nedelje. Uz načelnicu Stožera civilne zaštite Grada Svete Nedelje Mariju Hršak, ujedno i zamjenicu gradonačelnika Svete Nedelje, sjednici je nazočio i Mario Vegar ispred Državne uprave za zaštitu i spašavanje, te članovi Stožera civilne zaštite, članovi Upravljačke i nastavno-instruktorske skupine zaduženi za realizaciju obuke i osposobljavanja.

Dnevni red obuhvaćao je Obuku i osposobljavanje pripadnika Operativnih snaga Sustava civilne zaštite Grada Svete Nedelje i djelatnika Gradske uprave Grada Svete Nedelje, pod nazivom: ,,Dan civilne zaštite Grada Sveta Nedelja 2018. godine.” koji će se održati 29.09.2018. godine na području Svete Nedelje. Tema osposobljavanja je upoznavanje pripadnika Operativnih snaga Sustava civilne zaštite i djelatnika Gradske uprave s mjerama i aktivnostima civilne zaštite Grada Svete Nedelja u slučaju velike nesreće ili katastrofe, odnosno s planom evakuacije djelatnika Gradske uprave Sveta Nedelja.

Glavni ciljevi osposobljavanja su upoznati sudionike obuke s temeljnim informacijama vezano za odredbe Zakona o Sustavu civilne zaštite i načinom organiziranja te prikazati načine i metode pružanja prve pomoći unesrećenima, objasniti postupke spašavanja utopljenika u slučaju poplava, spašavanje unesrećenika iz ruševina prilikom potresa, evakuacija djelatnika Gradske uprave u slučaju požara ili iz nekih drugih razloga, kretanje i snalaženje u prostoru alternativnim pravcima i orijentacija u prirodi, temeljne zadaće Operativnih snaga pravnih osoba u slučaju velike nesreće ili katastrofe uzrokovane manipuliranjem opasnih tvari, upoznavanje s opremom i sredstvima za početno gašenje požara zatvorenog i otvorenog prostora te informiranje javnosti. Mjesta izvođenja osposobljavanja biti će: jezero Rakitje, Gradska vijećnica, DVD-u Strmec, Društveni dom Mala Gorica, Društveni dom Jagnjić Dol i Radin-Grafika d.o.o.

O svim detaljima osposobljavanja „Dan Civilne zaštite Grada Sveta Nedelja 2018.“, lokacijama i voditeljima skupinama javnost će biti pravovremeno informirana odnosno obaviještena u sklopu konferencije za novinare koja će se održati u utorak 25.09.2018. godine s početkom u 10,00 sati u Gradskoj vijećnici Grada Svete Nedelje.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite