Monitoring elektromagnetskih polja

Sustav za monitoring elektromagnetskih polja

U studenom 2018. godine, nakon postavljanja nove bazne stanice u naselju Orešje, došlo je zabrinutosti dijela građana po pitanju mogućnosti zračenja. Kako bi se dobio uvid u stvarno stanje Grad Sveta Nedelja zatražio je od Končar Instituta za elektrotehniku d.d. uslugu monitoringa elektromagnetskih polja pod nazivom KONČAR MEP, na lokaciji stambene zgrade na adresi Zdenčica 1, Orešje. Mjerna stanica trenutno je prebačena na naovu lokaciju – Dječji vrtić Slavuj, Obrtnička 13, Strmec.

„Rezultati su pokazali kako su razine zračenja  u granici dozvoljenog sukladno svim pravilnicima RH. Sustav za monitoring i dalje ostaje na navedenoj lokaciji, stoga svakodnevno možete pratiti rezultate. Do kraja godine, u planu je postavljanje sustava za monitoring na još nekoliko lokacija na području grada Svete Nedelje, a sve u svrhu transparentnosti i bolje informiranosti naših građana. Za sada smo prvi Grad u državi koji je omogućio građanima javno dostupne podatke o rezultatima sustava za monitoring elektromagnetskih polja odnosno podaci su dostupni na službenoj stranici Grada Svete Nedelje“ istaknuo je gradonačelnik Dario Zurovec.

Rezultate sustava za monitoring  elektromagnetskih polja možete svakodnevno pratiti na poveznici: https://mep.koncar-institut.hr, a ista je dostupna i na službenim stranicama Grada Svete Nedelje i Končar Instituta za elektrotehniku.

„Vodeći se načelima dugoročnijih i dugotrajnijih podataka, kao i osviještenosti građana, odlučili smo se za stvaranje novog sustava mjerenja odnosno sustava koji će dugotrajno mjeriti podatke, a ne isključivo jednokratno kako je to bilo do sada – tako je došlo do razvoja KONČAR MEP sustava za monitoring.  Moramo pohvaliti Grad Svetu Nedelju koji je prvi grad koji je podatke odnosno rezultate i sam proces mjerenja omogućio dostupnim svim građanima objavom poveznice na svojim Internet stranicama. Prema objavljenim rezultatima zračenja od strane tele-operatera su u granicama dozvoljenog, dok je najveće zračenje od strane FM radija“ istaknuo je predsjednik Uprave Končar Instituta za elektrotehniku Siniša Marijan.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite