Sutra kreće novi besplatan unutar gradski javni prijevoz

Danas je potpisan Ugovor o povjeravanju obavljanja javnog prijevoza putnika kao uslužne komunalne djelatnosti komunalnog linijskog prijevoza putnika na području grada Svete Nedelje za razdoblje 01.12.2020. – 30.11.2021. godine vrijedan 3.405.655,34 kuna bez PDV-a odnosno 4.257.069,18 kuna s PDV-om, a temeljem ranije potpisanog trogodišnjeg Okvirnog sporazuma. Ugovor su potpisali gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec i član Uprave poduzeća Autotrans d.d. Vedran Tomičić u pratnji zamjenice gradonačelnika Grada Svete Nedelje Marije Hršak te rukovoditelja Poslovne jedinice Zagreb Gorana Stojića. Za obavljanje javnog linijskog prijevoza putnika, a temeljem provedenog otvorenog postupka javne nabave, odabran je Autrotrans d.d. iz Cresa koji je zadovoljio sve kriterije Natječaja.

„Od sutra, 01.12.2020. godine, kreće novi linijski unutar gradski javni prijevoz za područje grada Svete Nedelje. S ponosom mogu reći kako smo među prvim gradovima u zemlji koji su osigurali ovakav unutar gradski javni prijevoz za svoje sugrađane, a posebice zbog toga što je on za građane u potpunosti besplatan. Zahvalio bih svojim zamjenicima Mariji Hršak i Davoru Nađiju, koji više nije zamjenika, ali je od samog početka sudjelovao u realizaciji ovog projekta. Vjerujem da smo uvođenjem ovog prijevoza mnogim našim građanima omogućili bolju povezanost unutar naselja, ali i odlaske prema potrebnim sadržajima, kao i prema drugim gradovima. Osluškivat ćemo potrebe građana, te nakon uvođenja prvih voznih redova na linijama, ukoliko bude potreba za promjenama, iste prihvatiti i pokušati realizirati. U konačnici, najbitnije nam je zadovoljstvo sugrađana. Također moram naglasiti kako je ovo tek uvod u cjelovito integrirano rješenje javnog prijevoza koje planiramo u budućem razdoblju uvesti u suradnji s HŽ-om.“ istaknuo je gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec.

Član uprave Autotrans d.d. Vedran Tomičić istaknuo kako njihovo poslovanje traje dulje od 75 godina, a posljednje dvije godine članica su i međunarodne prijevozničke tvrtke Deutsche Bahn – Arriva Hrvatska. Njihovo dugogodišnje iskustvo opravdat će i osigurat će najbolju kvalitetu usluge korisnicima javnog unutar gradskog prijevoza u Svetoj Nedelji.

Grad Sveta Nedelja također intenzivno radi na rješavanju mogućnosti prelaska administrativnih teritorijalnih granica, kako bi se omogućio prelazak autobusa preko Podsusedskog mosta i kako bi se okretište napravilo upravo iza područja mosta i time osiguralo blizinu drugih prijevoznika.

U ovom trenutku predviđene su tri linije javne gradskog prijevoza koje će prometovati na području grada Svete Nedelje, a u pripremi je i izrada godišnjih prijevoznih putničkih iskaznica za građane. Vozni red i trase možete pogledati https://grad-svetanedelja.hr/2020/11/28/obavijest-besplatni-javni-putnicki-prijevoz/ . Potrebno je napomenuti kako je period od 60 dana prijelazni i probni kako bi se utvrdilo samo stanje na terenu koji je pravi pokazatelj potreba za određenim polascima na linijama. Ukoliko se u prijelaznom periodu ukaže potreba za određenim promjenama svi korisnici će biti na vrijeme obaviješteni. Molimo putnike za razumijevanje, posebno u prvim danima prijevoza, kada su moguće povremene poteškoće u funkcioniranju dok se sustav ne uhoda. Za sve upite i sugestije, kao i za lakšu i bržu komunikaciju, omogućena je posebna elektronička adresa: gradskiprijevoz@grad-svetanedelja.hr.

Galerija slika

Prikažite cijelu galeriju
Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite