Održana 02. redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje

Izvještaji sa sjednica

Dana 05. svibnja 2021. godine  s početkom u 18,30 sati u prostorijama Društvenog doma Strmec održana je 02. redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje. Na sjednici je prisustvovalo svih 15 vijećnika, a Dnevni red koji je na početku jednoglasno prihvaćen  sadržavao je 25 točaka.

Na aktualnom satu pitanja vijećnika doticala su se ponajviše komunalne problematike. Vijećnika Karla Lackovića (Domovinski pokret) zanimalo je da li će u dječjem parku na Svetonedeljskom bregu biti postavljena javna rasvjeta, s obzirom da se trenutno u parku nalaze samo dva solarna rasvjetna tijela postavljena od strane sumještana. Gradonačelnik Dario Zurovec pohvalio je navedenu inicijativu, te istaknuo kako je po navedenom pitanju već kontaktiran HEP, te da će rasvjeta biti postavljena u što je moguće kraćem roku. Vijećnicu Mariju Market (SDP) zanimalo je s obzirom na nedavni požar u Kerestincu, da li Grad Sveta Nedelja raspolaže s popisom poduzeća koji skladište opasne tvari. Zamjenik gradonačelnika Gabrijel Deak istaknuo je kako Grad Sveta Nedelja, kao i Stožer civilne zaštite raspolaže popisom te se vodi evidencija takvih poduzeća. Također je naglasio kako je u planu osnivanje   centra žurnih službi na području grada, gdje bi onda objedinjeno djelovali i vatrogasci, civilna zaštita i slično.

Uslijedile su Odluke o izbora članova Odbora pri Gradskom vijeću, koje su prihvaćene jednoglasno i bez rasprave. Predsjednica Komisije za Statut i Poslovnik je Andrijana Iviček, dok su vijećnici Sanja Mužinić Čujić i Stjepan Keleković izabrani za članove navedene komisije. Predsjednik Odbora za financije i proračun je Mirela Slamar, dok su vijećnik Marko Draclin i Ana Bolšec, vanjska članica, izabrani za članove navedenog Odbora. Vijećnik Zdenko Tubikanec predsjednik je Odbora za prostorno uređenje i zaštitu okoliša, a Ivica Vojvodić, vanjski član, i Marija Market vijećnica izabrani za članove istog.  Vijećnik Matej Vrdoljak predsjednik je Odbora za gospodarstvo i razvoj grada, a vijećnici Josip Hlevnjak i Stjepan Keleković članovi navedenog odbora. Za predsjednika Odbora za komunalne djelatnosti izabran je vijećnik Mario Pšeničnjak, a za članove vijećnici Anđelko Šeketa i Marko Katanec.  Tomislav Petravić predsjednik je Odbora za društvene djelatnosti i socijalnu politiku, a vijećnici Andrijana Iviček i Karlo Lacković članovi istog. Sanja Mužinić Čujić predsjednica je Odbora za dodjelu javnih priznanja, a vijećnici Marko Draclin i Ivana Juričić članovi istog.   Komisije za imenovanje ulica sastavljena je od 3 člana, za predsjednika je izabran vijećnik Anđelko Šeketa, a za članove vijećnici Mario Pšeničnjak i Karlo Lacković.

 

Gradski vijećnici jednoglasno su prihvatili prijedlog Odluke o raspoređivanju sredstava iz proračuna Grada Svete Nedelje za 2021. godinu za redovito godišnje financiranje političkih stranaka i članova predstavničkih tijela izabranih s liste grupe birača zastupljenih u Gradskom vijeću Grada Svete Nedelje prema konačnim rezultatima izbora održanih 16.05.2021.

Prijedlog Odluke o 1. izmjeni i dopuni Programa građenja komunalne infrastrukture i plana građenja komunalnih vodnih građevina na području grada Svete Nedelje u 2021. godini uvodno je obrazložio gradonačelnik Dario Zurovec istaknuvši kako se programi građenja donose krajem godine odnosno na godišnjoj razini te kako tijekom tekuće godine, ovisno o potrebama, ponekad dolazi do promjena istog. „To ne znači da se predviđeni radovi mijenu, već može doći promjena, primjerice u načinu financiranja, ukoliko ostvarimo sredstva iz fondova Europske unije i slično. Do 1. izmjena Programa građenja prvenstveno je došlo zbog dodatnih radova na izvedbi rotora u naselju Bestovje odnosno na lokaciji kod skorašnjeg objekta trgovačkog centra Lidl“ istaknuo je gradonačelnik Zurovec.  Prijedlog Odluke jednoglasno je prihvaćen.

Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o načinu raspodjele sredstava namijenjenih provođenju programa javnih potreba u sportu na području Grada Svete Nedelje u 2021. godini i Prijedlog Godišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna Grada Svete Nedelje za 2020. godinu, prihvaćeni su jednoglasno i bez rasprave.

Uslijedila su razmatranja izvješća o izvršenju Programa građenja komunalne infrastrukture i plana građenja komunalnih vodnih građevina na području grada Svete Nedelje u 2020. godini, izvješće  o izvršenju Programa održavanja komunalne infrastrukture na području grada Svete Nedelje u 2020. godini, Izvješće o izvršenju Programa javnih potreba u socijalnoj skrbi Grada Svete Nedelje u 2020. godini te Izvješće o izvršenju Programa korištenja sredstava naknade za zadržavanje nezakonito izgrađene zgrade u prostoru na području Grada Svete Nedelje u 2020. godini. Vijećnici su razmotrili Godišnje izvješće o izvršenju programa rada i financijskog izvješća trgovačkog društva Svenkom d.o.o. za 2020. godinu, Izvješća o radu i financijskog izvješća Dječjeg vrtića Slavuj za 2020. godinu, Izvješće o radu Vatrogasne zajednice Grada Svete Nedelje u 2020. godinu i Financijsko izvješće za 2020. godinu, Izvješće o radu i Financijsko izvješće Sportske zajednice Grada Sveta Nedelja za 2020. godinu, Izvještaj predsjednika i Financijski izvještaj Udruge umirovljenika Grada Sveta Nedelja za 2020. godinu, te Izvješće o financijskom poslovanju i izvještaja o radu Gradskog društva Crvenog križa Samobor za 2020. godinu. Sva izvješća prihvaćena su jednoglasno i bez rasprave.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite