Održana 08. redovna sjednica Vijeća za prevenciju Grada Svete Nedelje

Izvještaji sa sjednica

Dana 11. studenog 2015. godine u Gradskoj vijećnici Grada Svete Nedelje s početkom u 10,00 sati, održana je 08. redovna sjednica Vijeća za prevenciju Grada Svete Nedelje. Sjednici su prisustvovali Drago Prahin, gradonačelnik Grada Svete Nedelje i predsjednik Vijeća za prevenciju, Ivica Pavlić, zamjenici gradonačelnika, članovi vijeća Renato Kos, načelnik PP Samobor i zamjenik predsjednika Vijeća za prevenciju, dekan Svetonedeljskog dekanata, vlč. Božidar Cindori, Zoran Žitković, predsjednik Sportske zajednice Grada Sveta Nedelja, Nevenko Čižmešija, zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Svete Nedelje, predstavnica Osnovne škole Sveta Nedelja, te ostali suradnici.

Na samome početku uslijedila je dopuna dnevnog reda koja se odnosi na izmjenu Odluke o osnivanju vijeća za prevenciju. Nakon jednoglasno prihvaćenog dnevnoga reda s dopunom, prisutnima se obratio gradonačelnik Drago Prahin, predsjednik Vijeća za prevenciju. Pozdravio je i pohvalio sve prisutne predstavnike institucija i zajednica, te se osvrnuo na njihov predan rad na području prevencije ovisnosti i ostalih oblika delikvencije kod mladih. Uslijedila su izvješća, koja su podnijeli svi članovi vijeća.

Renato Kos, načelnik PP Samobor i zamjenik predsjednika Vijeća za prevenciju, iznio je statističke podatke počinjenja prekršajnih i kaznenih djela za područje koje je u nadležnosti PP Samobor za proteklo izvještajno razdoblje. Također je prezentirao preventivne programe provedene tijekom godine poput MAH 1 i MAH 2, PIA i slično. Tom je prilikom načelnik PP Samobor još jednom zahvalio Gradu Sveta Nedelja koji je prepoznao vrijednost projekta koje je nedavno službeno započeo nazivom „Biciklistička ophodnja”. Ona uključuje policijsku ophodnju na području Svete Nedelje i dosad nepristupačnih terena, na biciklima. Izvješća su podnijeli i svi ostali prisutni članovi Vijeća za prevenciju, te se složili kako je situacija vezana uz delikventa ponašanja mladih na području Svete Nedelje zaista znatno bolja no što je bila proteklih godina.

Usvajanjem dopune dnevnog reda (1.Izmjeni i dopuni Odluke o osnivanju vijeća za prevenciju) i jednoglasnim prihvaćanjem odluke, vijeće za prevenciju grada Svete Nedelje sada čini 15 članova. Tako će se radu vijeća uz postojeće članove (gradonačelnik Grada Svete Nedelje, načelnik PP Samobor, predstavnik Prekršajnog suda u Samoboru, dekan Svetonedeljskog dekanata predstavnik CZSS u Samoboru, predstavnik OŠ Sveta Nedelja, predstavnik ZKUU Svete Nedelje, SZ Svete Nedelje i djelatnik za komunalne djelatnosti Grada Svete Nedelje) pridružiti i pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Grada, predstavnik DV Slavuj, predstavnik Vatrogasne zajednice Grada, predstavnik trgovačkog društva Svenkom d.o.o., predstavnik Gradskog savjeta mladih te djelatnik za odnosne s javnošću Grada.

Projekt pod nazivom „Sajam mogućnosti” koji je početkom godine odgođen zbog vremenskih prilika (održavan je svih ovih godina na otvorenom) održat će se 20. studenog 2015. godine u novoj školskoj sportskoj dvorani uz Područnu školu Rakitje s početkom u 11,00 sati.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite