Održana 09. redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje!

Izvještaji sa sjednica

Dana 29. svibnja 2014. godine s početkom u 14,00 sati održana je 09. sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje kojoj je prisustvovalo svih 17 vijećnika. Dnevni red sadržavao je 11 točaka, no već na samome početku prihvaćena je dopuna dnevnoga reda odnosno 12. točka Prijedlog Odluke o prestanku zaštite posebnog ornitološkog rezervata „Područje uz rijeku Savu k.o. Strmec.

Pitanja na aktualnom satu ponajviše su se doticala komunalnih tema, kao i većih gradskih projekata. Tako je vijećnike zanimao obračun komunalne naknade, sanacija krovišta na dvorcu u Kerestincu, raspored košnje i održavanja nerazvrstanih cesta za ljetni period, sanacije nogostupa u Ulici Dekanići, Kerestinec i slično. Vijećnik Josip Jakopač ujedno i predsjednik Udruge umirovljenika Grada Svete Nedelje pružio je informaciju kako se Udruga umirovljenika, naravno uz prethodne suglasnosti Grada i Gradskog vijeća, planira odreći svih predviđenih putovanja u tekućoj godini, te novac od planiranih izleta donirati onima kojima je to u ovom trenutku najpotrebnije – poplavljenima u Slavoniji. Vijećnike je zanimalo da li je i grad poduzeo nešto po pitanju organizacije humanitarne pomoći, te je gradonačelnik pojasnio kako se ista prikupljala u nekoliko Društvenih domova, te da u takvim situacijama nije bilo bitno da li je istu organizirala fizička osoba, politička stranka ili udruga. Sva pomoć zajedno je prikupljena te je Grad organizirao prijevoz dva velika kamiona (šlepera) u mjesto Otok. U suradnji s njihovim vatrogascima i lokalnom samoupravom, humanitarnu pomoć predali su gradonačelnik Drago Prahin i svetonedeljski vatrogasci.

Uslijedila je druga točka dnevnoga reda Verifikacija Zapisnika sa 8. redovne sjednice Gradskog vijeća održane 22.04.2014. godine koja je jednoglasno usvojena.

Sljedeće 4 točke dnevnoga reda vezane uz financije, proračun i rezultate poslovanja (Prijedlog Godišnjeg izvješća o izvršenju proračuna Grada Svete Nedelje za 2013. godinu, Prijedlog Odluke o raspodjeli rezultata poslovanja za 2013. godinu, Prijedlog Odluke o 1. izmjeni i dopuni Proračuna Grada Svete Nedelje za 2014. godinu i projekcija proračuna za 2015. i 2016. godinu, te Prijedlog Odluke o 1. izmjeni i dopuni Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture u gradu Svetoj Nedelji u 2014. godini) obrazložila je pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Grada, Biserka Delač. Nakon kraćih rasprava sve navedene točke su prihvaćene.

7. točke dnevnoga reda bila je Prijedlog Odluke o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja, u postupku Javnog natječaja za povjeravanje poslova održavanja nerazvrstanih cesta na području Grada Svete Nedelje. Ponuda ponuditelja „Vrančić” obrt za građevinarstvo i prijevoz vl. Josip Vrančić, s obzirom na kriterij odabira najniže cijene i zadovoljavanja svih uvjeta, ocijenjena je kao najpovoljnija. Uz kraću raspravu, Odluka o odabiru prihvaćena je s 14 glasova za.

Uslijedile su Odluke vezane uz Javna priznanja Grada Svete Nedelje za 2014. godinu (Prijedlog Odluke o dodjeli Nagrade Grada Svete Nedelje za životno djelo, Prijedlog Odluke o dodjeli Nagrade Grada Svete Nedelje i Prijedlog Odluke o dodjeli Zahvalnice Grada Svete Nedelje) koje je uvodno obrazložila predsjednica Odbora za dodjelu javnih priznanja Romana Semenić. Prijedlog Odluke o dodjeli Nagrade Grada Svete Nedelje za životno djelo, kojim se za isto predlaže Ivan Čačković, istaknuti svetonedeljski vatrogasac, jednoglasno je prihvaćena. Prihvaćanjem Prijedloga Odluke o dodjeli Nagrade Grada Svete Nedelje donijeta je odluka da će se Nagrada Grada Svete Nedelje dodijeliti Lovačkoj udruzi „Jastreb” Sveta Nedelja, Josipu Katušiću te Ani Lenard. Prihvaćen je i Prijedlog Odluke o dodjeli Zahvalnice Grada Svete Nedelje, te će se ove godine zahvalnice uručiti Patriku Biliću, Ani Zlodi, te Udruzi „ Društvo prijatelja Sloga Brezje”.

Uslijedila je 11. točka dnevnoga reda „Informacija o donošenju Odluke o imenovanju ravnateljice Dječjeg vrtića Slavuj”. Gradonačelnik je pržio informaciju o imenovanju, a nova ravnateljica DV „Slavuj”, Gordana Supanc, sama se ukratko predstavila Gradskom vijeću.

Posljednja točka dnevnoga reda bila je Prijedlog Odluke o prestanku zaštite posebnog ornitološkog rezervata „Područje uz rijeku Savu k.o. Strmec, koju je uvodno obrazložio predsjednik Gradskog vijeća, Dragutin Vinovrški Pentek. Bez podulje rasprave ista je jednoglasno prihvaćena.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite