Održana 10. redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje

Izvještaji sa sjednica

Dana 13. veljače 2018. godine s početkom u 17,00 sati održana je 10. redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje kojoj je prisustvovalo 16 od 17 vijećnika. Dnevni red sadržavao je 11 točaka, a po jednoglasnom prihvaćanju istog započeo je Aktualni sat. Pitanja su se ponajviše doticala komunalne problematike u smislu održavanja prometnica te je u tom kontekstu vijećnika Jozu Vrdoljaka (HDZ) zanimalo da li se može snijeg čistiti sa strane prometnice Dr. Franje Tuđmana u Bestovju, jer bez obzira što na istoj nema nogostupa, građani koriste taj dio kako bi došli do autobusne stanice. Gradonačelnik Dario Zurovec odgovorio je da će se obavijestiti zimsku službu da pripaze i uvrste taj dio prometnice u redovno čišćenje prilikom oborina. Vijećnik Mario Čižmešija (SDP) ukazao je na problem nedovršenih prekopa na cestama, primjerice na Svetonedeljskoj cesti kod Imunološkog zavoda i na Novačkoj cesti koji se prilikom snježnih oborina baš i ne vide te predstavljaju opasnost za vozače. Gradonačelnik Dario Zurovec odgovorio je kako su svi prekopi za koje smo imali saznanja sanirani prije padalina, a dio njih rješava se i po prijavi građana. Također je istaknuo da ukoliko se uoči bilo kakav nesanirani prekop ili nepravilnost na prometnici da se kontaktiraju gradske službe koje će problem riješiti u najkraćem mogućem roku. Uslijedila je jednoglasna verifikacija zapisnika s 9. redovne sjednice Gradskoga vijeća.
Uslijedile su točke Dnevnog reda vezane uz izbor članova u Odbore i Komisije pri Gradskom vijeću te je na samome početku rasprave vijećnik Damir Halužan ispred kluba HDZ-a i HSS-a izrazio nezadovoljstvo ponuđenim brojem mjesta, na što je predsjednik Gradskog vijeća Matej Vrdoljak istaknuo kako je svima na vrijeme upućen zahtjev za očitovanje po istome u pisanom obliku, no vijećnici HDZ-a i HSS-a nisu ni nakon produljenja roka i do održavanja ove sjednice dostavili i predali svoje prijedloge. Vijećnici HDZ-a i HSS-a napustili su sjednicu Gradskog vijeća na koju se više nisu vratili.Shodno navedenome, prijedlozi su pristigli od strane vijećnika Nezavisne liste Dario Zurovec, vijećnika Nezavisne liste Drago Prahin, vijećnika SDP-a i vijećnika liste Milan Banić 365- Stranka rada i solidarnosti. Članovi vijeća jednoglasno su i bez rasprave prihvatili prijedloge članova za Odbore i Komisije kako slijedi:
Komisija za statut i poslovnik: Ivica Vojvodić predsjednik, Gabrijel Deak i Ivana Bertović članoviOdbor za gospodarstvo i razvoj grada: Matej Vrdoljak predsjednik, Drago Prahin i Božidar Jedvaj članoviOdbor za komunalne djelatnosti: Marko Kresonja predsjednik, Mario Pšeničnjak i Irena Lacković članoviOdbor za društvene djelatnosti i socijalnu politiku: Sabrina Pejić predsjednica, Romana Semenić i Katarina Špehar članoviOdbor za dodjelu javnih priznanja: Mario Čižmešija predsjednik, Stipo Ćorluka i Andrijana Iviček članoviKomisija za imenovanje ulica: Mario Čižmešija predsjednik, Gabrijel Deak i Stipo Ćorluka članovi
Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama statuta Grada Svete Nedelje i prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Poslovnika Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje uvodno je obrazložila savjetnica za pravne poslove Grada Mirela Grgić, istaknuvši kako se radi o usklađenju s novim Zakonom o izmjenama i dopunama Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi. Obje točke su jednoglasno prihvaćene.
Posljednju točku Dnevnoga reda, prijedlog Odluke o javnim priznanjima Grada Svete Nedelje, uvodno je obrazložio gradonačelnik Dario Zurovec istaknuvši kako su ovom odlukom uređene vrste javnih priznanja, postupak dodjele, te definirana tijela koja provode postupak dodjele. Uvedeno i jedno novo priznanje (Priznanje Grada Svete Nedelje), kao i novčani iznosi koji će se dodjeljivati uz pojedina priznanja. Prijedlog Odluke jednoglasno je prihvaćen.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite