Održana 11. redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje!

Izvještaji sa sjednica

Dana 24. rujna 2014. godine s početkom u 15,00 sati održana je 11. redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje kojoj je prisustvovalo 14 od 17 vijećnika. Dnevni red sadržavao je 4 točke.

Pitanja na aktualnom satu ponajviše su se doticala komunalnih tema, vezanih uz sanaciju pojedinih prometnica nakon vremenskih oborina odnosno obilnih kiša koje su padale posljednje vrijeme. Vijećnike je zanimalo zašto je u pojedinim makadamskim ulicama, nerazvrstanim cestama, materijal za posipavanje nekvalitetan jer je u vrlo kratkom roku došlo ulegnuća i stvaranja rupa. Odgovore je pružio gradonačelnik Drago Prahin istaknuvši kako je to sve proces javne nabave tih agregata, ta da smo sukladno Zakonu o javnoj nabavi primorani odabrati najpovoljnijeg ponuditelja, odnosno najjeftinijeg. Učestalo najjeftiniji materijal nije i najkvalitetniji. Također je bilo upita oko sanacije pojedinih objekata poput dvorca Kerestinec, gdje je gradonačelnik uputio vijećnike, kao što je bilo vidljivo i na službenoj Internet stranici Grada te u javnim glasilima, da je Grad raspisao javni natječaj za sanaciju krovišta dvorca Erdödy u Kerestincu, koji će uskoro biti okončan. Vezano uz dvorac vijećnike je također zanimalo da li su nedavni natpisi u dnevnim novinama istiniti, a vezani uz informaciju da tvrtka Mate Rimca – Rimac automobili, želi preseliti svoju proizvodnju električnih automobila u sam dvorac. Gradonačelnik je pojasnio da od navedene tvrtke iskaz interesa odnosno pismo namjere za dvorac nikad u Grad Svetu Nedelju nije službeno stigao, tako da detaljnijih razgovora odnosno pregovora oko toga nije niti bilo.

Uslijedila je druga točka dnevnoga reda Verifikacija Zapisnika sa 10. redovne sjednice Gradskog vijeća održane 31.07.2014. godine, koja je nakon dvije manje tekstualne izmjene unutar zapisnika jednoglasno usvojena.

Treća točka dnevnoga reda Prijedlog Polugodišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna Grada Svete Nedelje za 2014. godinu je, nakon uvodnog obrazloženja gradonačelnika i predsjednika Odbora za financije i proračun Gradskog vijeća, bez rasprave jednoglasno usvojena.

Posljednja točka dnevnoga reda bila je Razmatranje Polugodišnjeg izvještaja o radu gradonačelnika za razdoblje od 01. siječnja do 30. lipnja 2014. godine i donošenje zaključka. Gotovo bez rasprave i posljednja točka dnevnoga reda je jednoglasno usvojena.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite