Održana 12. redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje!

Izvještaji sa sjednica

Dana 10. studenog 2014. godine s početkom u 15,00 sati održana je 12. redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje kojoj je prisustvovalo 16 od 17 vijećnika. Dnevni red sadržavao je 11 točaka, no već na samome početku prihvaćena je dopuna dnevnoga reda odnosno 12. i 13. točka Prijedlog Zaključka o utvrđivanju činjenice podnošenja ostavke Josipa Jakopača na mjesto potpredsjednika Gradskog vijeća i Prijedlog Odluke o izboru potpredsjednika Gradskog vijeća.

Pitanja na aktualnom satu ponajviše su se doticala komunalnih tema, kao i većih gradskih projekata. Tako je vijećnike zanimao u kojem je postupku sanacija krovišta na dvorcu Kerestinec, odnosno da li je okončan postupak javne nabave za isti, kao i sanacija određenih prometnica dijelu naselja koji su oštećeni prilikom nedavnih vremenskih nepogoda (velikih kiša). Zamjenik gradonačelnika Damir Halužan pojasnio je postupak sanacije kanala i mostova u naseljima. Isti su bili sanirani odnosno uklonjeni od strane grada, a sve u smislu sprečavanja prodora vode u stambene objekte. Naime, davnih godina kada su građani sami postavljali cijevi u kanale nisu ni slutili da bi se u budućnosti mogle dogoditi ovakve klimatske promjene i ovako velik broj padalina, stoga su cijevi koje su postavljane u kanale ispred stambenih objekata bili promjera svega 50 cm. Uz to, dio građana je kanale zakopao kako bi si olakšali prilaz stambenom objektu. Upravo iz tog razloga, uslijed jake kiše, voda nije imala kamo otjecati stoga je Grad intervenirao i bagerima iskopao kanale i cijevi ispred stambenih objekata. Upravo se radi na postavljanju novih cijevi većeg promjera (100 cm). Na taj način će se riješiti problem viška vode u nadolazećim lošim vremenskim uvjetima.

Uslijedila je druga točka dnevnoga reda Verifikacija Zapisnika s 11. redovne sjednice Gradskog vijeća održane 24.09.2014. godine koja je većinom glasova usvojena.

Sljedeća točka dnevnoga reda bila je Prijedlog Odluke o 3. izmjeni i dopuni Odluke o proračunu Grada Svete Nedelje za 2014. godinu i projekcije proračuna za 2015. i 2016. godinu koju je obrazložio gradonačelnik Grada Svete Nedelje, uz popratne informacije pročelnice Jedinstvenog upravnog odjela Biserke Delač, kao i mišljenje Odbora za financije i proračun Gradskog vijeća. Ukupni prihodi i primici proračuna za 2014. godinu ovom izmjenom i dopunom proračuna planiraju se u iznosu od 93.973.567,00 kuna, a što je 10,06% više u odnosu na 2. Izmjene i dopune proračuna za 2014. godinu kojom su bili planirani u iznosu od 85.385.421,00 kuna. Nakon kraće rasprave odluka je donesena većinom glasova.

Četvrta točka dnevnoga reda, Prijedlog Odluke o 2. izmjeni i dopuni Odluke o izvršavanju proračuna Grada Svete Nedelje za 2014. godinu, usvojena je bez rasprave.

Peta i šesta točka dnevnoga reda (Prijedlog Odluke o 3. izmjeni i dopuni Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture u gradu Svetoj Nedelji u 2014. godini i Prijedlog Odluke o 2. izmjeni i dopuni Programa održavanja komunalne infrastrukture u gradu Svetoj Nedelji u 2014. godini) uz pokoje pitanje o pojedinim komunalnim radovima, prihvaćene su većinom glasova. Uslijedili su i prijedlozi odluka vezanih uz izmjene programa Javnih potreba u kulturi, sportu i socijalnoj skrbi (Prijedlog Odluke o 2. izmjeni i dopuni Programa javnih potreba u kulturi na području grada Svete Nedelje u 2014. godini i Prijedlog Odluke o 2. izmjeni i dopuni Programa javnih potreba u sportu na području grada Svete Nedelje u 2014. godini) koje su također prihvaćene većinom glasova nakon kraće rasprave.

Deseta točka dnevnoga reda bila je donošenje Odluke o osnivanju Gradskog Savjeta mladih Grada Svete Nedelje koja je uz kraće pohvale i bez rasprave jenoglasno prihvaćena

Jedoglasno i bez rasprave prihvaćen je i Prijedlog Odluke o imenovanju ulica u Orešju i Novakima.

Nakon uvodnog obrazloženja o podnošenju ostavke Josipa Jakopača na mjesto potpredsjednika Gradskog vijeća, kao i obrazloženja Odobora za izbor i imenovanja Gradskog vijeća, poslednje dvije točke dnevnog reda (Prijedlog Zaključka o utvrđivanju činjenice podnošenja ostavke Josipa Jakopača na mjesto potpredsjednika Gradskog vijeća i Prijedlog Odluke o izboru potpredsjednika Gradskog vijeća) prihvaćene većinom glasova. Time je vijećnik Marijan Habljak izabran za novog potpredsjednika Gradskog vijeća

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite