Održana 13. redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje!

Izvještaji sa sjednica

Dana 01. prosinca 2014. godine s početkom u 15,00 sati održana je 13. redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje kojoj je prisustvovalo 16 od 17 vijećnika. Dnevni red sadržavao je 11 točaka, no već na samome početku prihvaćena je dopuna dnevnoga reda odnosno povučena je 11. točka dnevnoga reda (Donošenje Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o obračunu i naplati naknade za razvoj na vodoopskrbnom području grada Svete Nedelje), dok je isti dopunjen Donošenjem Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o upravljanju grobljima.

Pitanja na aktualnom satu ponajviše su se doticala komunalnih tema, pa je tako vijećnike između ostalog zanimala priprema gradske zimske službe i da li je ista spremna na predstojeće vremenske uvijete. Također je vijećnike zanimala mogućnost uređenja trga, kao i obližnjeg nogostupa kod zgrade Hrvatske pošte. Gradonačelnik je u svome obrazloženju naveo kako se ovi dana kreće u rekonstrukciju zgrade Gradske uprave, koja će dobiti lift i postati dostupna osobama s poteškoćama u kretanju i invalidima. Također će se izvoditi i radovi na izgradnji protupožarnog izlaza odnosno stubišta, te će se mijenjati i stolarija.

Uslijedile su točke dnevnoga reda vezane uz prijedloge Proračuna i programa unutar istog za 2015. godinu – 1. čitanje (Prijedlog Odluke o proračunu Grada Svete Nedelje za 2015. godinu i projekcije proračuna za 2016. i 2017. godinu, 1. čitanje, Prijedlog Odluke o izvršavanju proračuna Grada Svete Nedelje za 2015. godinu, 1. čitanje, Prijedlog Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture u gradu Svetoj Nedelji u 2015. godini, 1. čitanje, Prijedlog Programa održavanja komunalne infrastrukture u gradu Svetoj Nedelji u 2015. godini, 1. čitanje, Prijedlog Programa javnih potreba u kulturi na području grada Svete Nedelje u 2015. godini, 1. čitanje, Prijedlog Programa javnih potreba u sportu na području grada Svete Nedelje u 2015. godini, 1. čitanje, Prijedlog Programa javnih potreba u socijalnoj skrbi na području grada Svete Nedelje u 2015. godini, 1. čitanje). Iste je uvodno obrazložio gradonačelnik istaknuvši kako prijedlog prihoda proračuna za 2015. godinu iznosi 84.208.797,00 kuna, a isto toliko iznose i planirani rashodi .Od tog ukupnog iznosa planiranih rashoda i izdataka, izvornim prihodima za 2015. godinu pokrit će se 65.447.300,00 kuna, a razlika do punog iznosa rashoda i izdataka u iznosu od 18.761.497.,00 kuna planira se financirati iz viška prihoda nad rashodima i izdacima iz 2014. godine. Vijećnici Gradskog vijeća uz poneko pitanje nisu imali zahtjeva za izmjenom određenih stavki unutar proračuna i programa.

Uslijedilo je i prvo čitanje Prijedloga Odluke o komunalnom redu. Vijećnici su imali podosta pitanja vezanih uz istu, koje su dodatno obrazložili gradonačelnik Drago Prahin, zamjenik gradonačelnika Damir Halužan, te viša savjetnica za pravne poslove, Mirela Grgić. Također je napomenuto da će se ista još dosta mijenjati, te da će biti provedeno savjetovanje sa zainteresiranom javnošću kako bi svi građani mogli dati svoj prijedlog ili primjedbu na istu.

Posljednja točka dnevnoga reda bila je donošenje Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o upravljanju grobljem kojoj je definirano da do 01.05.2015. godine obavljanje poslova ukopa pokojnika na Svetonedeljskom groblju obavlja Komunalac Samobor d.o.o., a nakon tog datuma trgovačko društvo Svenkom d.o.o. u vlasništvu Grada Svete Nedelje. Grobljem na području Grada Svete Nedelje upravlja, u dijelu koji se odnosi na obavljanje poslova održavanja groblja, od 01.01.2015. godine trgovačko društvo Svenkom d.o.o.. Ista je prihvaćena većinom glasova.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite