Održana 15. redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje

Izvještaji sa sjednica

Dana 21. prosinca 2022. godine s početkom u 17,30 sati u gradskoj vijećnici održana je 15. redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje. Na sjednici je prisustvovalo 13 vijećnika, a Dnevni red koji je na početku jednoglasno prihvaćen sadržavao je 26 točaka.

Aktualni sat najviše se doticao komunalne problematike. Vijećnica Marija Market (SDP) postavila je pitanje u vezi prometnog projekta za novi izlaz s autoceste u Rakitju i ima li Grad Sveta Nedelja kontakt policajca s obzirom na to da se kod škole u Svetoj Nedelji stvaraju prometne gužve zbog nepoštivanja prometnih pravila.

Gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec odgovorio je kako su stručne službe kontinuirano u kontaktu s Hrvatskim autocestama po pitanju izgradnje prometne petlje u Rakitju. Također je rekao da je bilo potrebno tražit mišljenje Ministarstva poljoprivrede i izrada studije utjecaja na okoliš zbog okolnih poljoprivrednih zemljišta. Istaknuo je da Grad ima dobru komunikaciju s Ministarstvom mora i prometa, kao i s Hrvatskim autocestama. Što se tiče drugog pitanja, gradonačelnik se zahvalio na sugestiji i rekao da će uputiti sugestije kontakt policajcu za područje Svete Nedelje.

Uslijedila je jednoglasna Verifikacija zapisnika sa 14. redovne sjednice Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje. Jednoglasno je i prihvaćen Prijedlog Izmjena i dopuna Programa korištenja sredstva naknade za zadržavanje nezakonito izgrađene zgrade u prostoru na području grada Svete Nedelje.

Uz kraću raspravu, prihvaćen je Prijedlog Odluke o proračunu Grada Svete Nedelje za 2023. godinu i projekcije proračuna za 2024. i 2025. godinu, a prijedlog proračuna uvodno je obrazložio gradonačelnik Dario Zurovec. Ovo je prvi proračun iskazan u eurima u visini od 24.241.198,00 eura. Unatoč izazovnom trenutku inflacije, izrazio je zadovoljstvo činjenicom da sve te nedaće neće zaustaviti rast i razvoj grada. Istaknuo je da se posebno raduje projektu povezivanja Podsuseda i Hoto naselja biciklističkom i pješačkom stazom, a što će poboljšati povezanost s gradom Zagrebom i povećat sigurnost svih sudionika prometa, kao i novi izlaz s autoceste i realizacije kapitalne prometne infrastrukture.

Prihvaćen je Prijedlog Odluke o izvršavanju proračuna Grada Svete Nedelje za 2023. godinu, Prijedlog Programa građenja komunalne infrastrukture i održavanja komunalne infrastrukture na području grada Svete Nedelje u 2023. godini.

Jednoglasno su prihvaćeni: Prijedlog Programa javnih potreba u kulturi i sportu Grada Svete Nedelje u 2023. godini, Prijedlog javnih potreba u socijalnoj skrbi Grada Svete Nedelje u 2023. godini, Prijedlog Odluke o 2. izmjeni i dopuni Odluke socijalnoj skrbi Grada Svete Nedelje.

Prijedlog Odluke o osnivanju ustanove i Prijedlog Odluke o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog Statuta javne ustanove Knjižnica Mihaela Šiloboda Sveta Nedelja prihvaćeni su jednoglasno, a navedene prijedloge uvodno je obrazložio Robert Maračić istaknuvši kako se radi o usklađenju akata s novim zakonodavnim okvirom te da se djelatnost ustanove dopunjuje s knjižnom djelatnošću kao primarnom, dok se, u odnosu na ranije registrirane djelatnosti ukidaju one koje više nisu kompatibilne. Također, istaknuo je da se Knjižnica Mihaela Šiloboda otvara u petak 23. prosinca.

Jednoglasno je prihvaćen i Prijedlog Odluke o osnivanju Kulturnog vijeća Grada Svete Nedelje, Prijedlog Odluke o davanju prethodne suglasnosti na prijedlog Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu djelovanja Dječjeg vrtića Slavuj, Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti na sklapanje Ugovora o uređenju građevinskog zemljišta na dijelu k.č. br. 2313 k.o. Sveta Nedelja, kao i Prijedlozi Odluka o proglašenju komunalne infrastrukture javnim dobrom u općoj uporabi (zelene površine: Trg Lazina, Trg Lipa, Zlodijeva, Gmajna, Markovići Habdelići, Puhali, Svetonedeljski Breg, Prudnjaki, Loza, Stari hrast.

Po završetku sjednice Gradskog vijeća gradonačelnik Dario Zurovec, zamjenik gradonačelnika Gabrijel Deak i predsjednik Gradskog vijeća Matej Vrdoljak zahvalili su svim vijećnicima na radu tijekom godine te zaželjeli sretan i blagoslovljen Božić, mnogo zdravlja i poslovnih uspjeha u Novoj godini.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite