Održana 16. redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje

Izvještaji sa sjednica

Dana 29. listopada 2018. godine s početkom u 18,30 sati održana je 16. redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje kojoj je prisustvovalo 16 od 17 vijećnika. Dnevni red sadržavao je šest točaka, a po jednoglasnom prihvaćanju istog započeo je Aktualni sat. Pitanja su se ponajviše doticala rekonstrukcije cesta pojedinih naselja. Vijećnik Božidar Jedvaj (Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti) postavio je upit u vezi izgradnje i projekta Ulice dr. Franje Tuđmana i zatražio pojašnjenje integriranog javnog prijevoza. Gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec pojasnio je kako je sam projekt rekonstrukcije i izgradnje Ulice dr. Franje Tuđmana,a koji se odnosi na dionicu od silaska s autoceste do Podsuseda, završen. S izvođenjem radova se već započelo. Uvođenje integriranog javnog prijevoza znači bolje povezivanje linija i jeftiniji javni prijevoz, a u tome pogledu već je potpisan i ugovor s HŽ Putničkim prijevozom. Vijećnika Tomislava Lehpamera (HDZ) zanimalo je do kuda je Vodoopskrba i odvodnja stigla s izvedbom priključaka u Jagnjić Dolu. Gradonačelnik Dario Zurovec istaknuo je kako prema posljednjim informacijama koje ima od izvođača, izvedeno preko 50 priključaka na fekalnu kanalizaciju. Grad prati tijek izvođenja priključaka u smislu da čim se dio priključaka izvede na toj dionici se kreće s pripremnim radovima za postavu asfalta. Uslijedila je verifikacija zapisnika s 15. redovne sjednice Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje održane 25. rujna 2018. godine.

Prijedlog Zaključka o predlaganju člana Uprave – direktora trgovačkog društva Svenkom d.o.o. i Prijedlog Zaključka o predlaganju članova Nadzornog odbora trgovačkog društva Svenkom d.o.o. su nakon uvodnog obrazloženja predsjednika Odbora za izbor i imenovanja Gradskog vijeća Stipe Ćorluke, jednoglasno prihvaćeni. Dalibor Jakopec imenovan je direktorom poduzeća Svenkom d.o.o. i tom  prilikom zahvalio se prisutnima na ukazanom povjerenju te istaknuo kako će tvrtka Svenkom d.o.o. raditi još više i bolje u predstojećem razdoblju.

Jednoglasno je usvojena i peta točka dnevnog reda – Prijedlog Zaključka o davanju prethodne suglasnosti na I. izmjene i dopune Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu i načinu rada Dječjeg vrtića ,,Slavuj”. Predsjednik Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Slavuj Vladimir Tuweg  uvodno je obrazložio navedenu točku istaknuvši kako postoji potreba za dizanjem stručnog osoblja odnosno kadra u smislu zapošljavanja jednog ekonoma. Time bi se znatno rasteretilo postojeće stručno osoblje koje trenutno uz svoje redovne zadaće brine i o nabavi robe i ostalim poslovima iz ekonomskog sektora.

Posljednju točku dnevnog reda – Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o izborima članova Vijeća mjesnih odbora Grada Svete Nedelje uvodno je pojasnila Mirela Grgić, p.o. Gradonačelnika pročelnica Upravnog odjela za opće poslove, lokalnu i mjesnu samoupravu, društvene djelatnosti i nabavu. U članku 5., iza stavka 4. dodaje se novi stavak 5. što znači da će u slučaju raspuštanja članova Mjesnih odbora gradonačelnik biti u mogućnosti imenovati povjerenika Mjesnog odbora radi obavljanja neophodnih poslova  iz nadležnosti Mjesnog odbora, a do provođenja izbora, odnosno konstituiranja novog Vijeća. Uz obrazloženje i kraću raspravu, Prijedlog Odluke usvojen je većinom glasova.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite