Održana 19. redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje

Izvještaji sa sjednica

Na 19. redovnoj sjednici donesena je Odluka o gradskim porezima kojom je ukinut prirez u Svetoj Nedelji (sa 6% na 0%) i porez na potrošnju, a prihvaćena je i Odluka o izmjeni Odluke o komunalnoj naknadi kojom se ukida naplata komunalne naknade za hotele, apartmanska naselja i kampove na području Svete Nedelje, a u svrhu razvoja turizma.

Dana 20. prosinca 2018. godine s početkom u 17,00 sati održana je 19. redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje kojoj je prisustvovalo svih 17 vijećnika. Nakon jednoglasnog usvajanja Dnevnog reda uslijedio je kratki Aktualni sat. Vijećnika Damira Halužana (HDZ) zanimalo je zašto se gradonačelnik, prema njegovim informacijama, ne javlja gosp. Rimcu, ocu svetonedeljskog poduzetnika, a na temu velike investicije u naselju Kerestinec, te je naveo ukoliko se do 31.12.2018. godine ne javi da će investitori otići iz Svete Nedelje. Gradonačelnik Dario Zurovec istaknuo je kako se radi o netočnim navodima, s obzirom da je po tome pitanju učinjeno vrlo mnogo, od sastanaka s resornim ministrom, državnim tajnikom, te je istaknuo kako je s investitorom prije dva dana imao sastanak u Uredu župana Zagrebačke županije uz nazočnost i župana Zagrebačke županije Stjepana Kožića, a kako su se zadnje čuli jučer (19.12.2018.) i time opovrgnuo navodne navode o „ne javljanju“ investitoru.

Bez rasprave, a većinom glasova, usvojene su 2. izmjene i dopune Odluke o proračunu Grada Svete Nedelje za 2018. godinu i projekcije za 2019. i 2020. godinu koje je uvodno obrazložila p.o. gradonačelnika Pročelnica Upravnog odjela za financije, računovodstvo i javne prihode Biserka Delač, kao i Prijedlog Odluke o 2. izmjeni i dopuni odluke o izvršavanju proračuna Grada Svete Nedelje za 2018. godinu, Prijedlog Odluke o 2. izmjeni i dopuni Programa održavanja komunalne infrastrukture na području Grada Svete Nedelje u 2018. godini, Prijedlog Odluke o 2. izmjeni i dopuni Programa gradnje objekata i uređenja komunalne infrastrukture na području grada Svete Nedelje u 2018. godini, Prijedlog Odluke o 2. izmjeni i dopuni Programa gradnje građevina za gospodarenje komunalnim otpadom za 2018. godinu, te Prijedlog Odluke o Izmjeni i dopuni Programa javnih potreba u socijalnoj skrbi na području grada Svete Nedelje za 2018. godinu.
Prijedlog Odluke o gradskim porezima i Prijedlog Odluke o komunalnoj naknadi uz obrazloženje Biserke Delač, p.o. gradonačelnika Pročelnica Upravnog odjela za financije, računovodstvo i javne prihode, odluku je dodatno pojasnio zamjenik gradonačelnika Davor Nađi istaknuvši kako se novom odlukom predviđa ukidanje prireza u Svetoj Nedelji, s dosadašnjih 6% na 0%, te ukidanje poreza na potrošnju i komunalnu naknadu za hotele, apartmanska naselja i kampove. Ukidanje poreza na potrošnju i komunalne naknade za hotele, apartmanska naselja i kampove će sigurno potaknuti investicije i zapošljavanje u području turizma i ugostiteljstva, čime se u Svetoj Nedelji stvaraju preduvjeti za značajniji razvoj turizma kao najjače gospodarske grane u RH. Treba napomenuti i da komunalna naknada za hotele i kampove je jedina vrsta komunalne naknade koja se obračunava prema postotku prihoda što uistinu nije pošteno s obzirom da se za sve druge obračunava prema kvadraturi.

„Od spomenutih poreza se u 2018. godini prihodovalo u proračun oko 7 milijuna kuna. Taj iznos će ubuduće ostati našim građanima na raspolaganje. Koliko mi je poznato, to je najveće porezno rasterećenje koje je provela neka jedinica lokalne samouprave u Republici Hrvatskoj! Vjerujem da će te mjere obradovati mnoge naše građane, a isto tako i da će mnogi stanovnici gradova s višim prirezom razmisliti o preseljenju u našu predivnu Svetu Nedelju. U obitelji s nekoliko zaposlenih ili za osobu s visokim primanjima, godišnji iznos prireza koji se plati može dosegnuti i do nekoliko tisuća kuna, što kod nas više neće biti slučaj“ istaknuo je zamjenik gradonačelnika Davor Nađi.

Prijedlog Odluke o gradskim porezima Grada Svete Nedelje jednoglasno je prihvaćen, dok je Prijedlog Odluke o komunalnoj naknadi prihvaćen većinom glasova. Gradsko vijeće prihvatilo je i prijedlog Plana davanja koncesija za 2019. godinu, Prijedlog Odluke o obustavi isplate sredstava za redovito godišnje financiranje iz proračuna Grada Svete Nedelje za člana Gradskog vijeća i Prijedlog Zaključka o prihvaćanju prava korištenja nekretnine k.č.br. 151 k.o. Kalinovica.

Predsjednik Gradskog vijeća Matej Vrdoljak istaknuo je kako se radi o posljednjoj sjednici vijeća u 2018. godini te je svim članovima vijeća uoči nadolazećih blagdana zaželio blagoslovljen Božić i sretnu Novu godinu. Vijećnicima Gradskog vijeća čestitao je i gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec sa zamjenicima.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite