Održana 25. redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje

Izvještaji sa sjednica

Dana 28. listopada 2019. godine s početkom u 18,00 sati održana je 25. redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje kojoj je prisustvovalo 15 od 17 vijećnika. Sjednica je započela kratkim aktualnim satom.

Vijećnika Darija Zajeca (SDP) zanimalo je zašto je posječena šuma iz Dvorca Kerestinec te tko je dao nalog za istim, tko je bio izvođač radova i gdje je završila posječena drvna građa. Gradonačelnik Dario Zurovec pojasnio je kako je radove izvela tvrtka angažirana od strane Rimac Automobila d.o.o., a temeljem dopuštenja Grada Svete Nedelje. Navedena šuma je prije bila zarasla poljoprivredna površina. P.o. gradonačelnika pročelnica Roberta Ciglar pojasnila je kako je drvnu građu pokupio izvođač radova po ovlaštenju  Šumarije Jastrebarsko. Vijećnika Gorana Kanižaja (HDZ) zanimalo je da li je u planu sanacija Dvorca u Kerestincu te da li je zaista u planu izgradnja tvornice streljiva u istom naselju. Gradonačelnik Dario Zurovec istaknuo je kako se uređenje i sanacija dvorca razmatra kroz ITU mehanizam jer postoji informacija kako će uskoro biti otvorenih natječaja od strane Europske unije. Što se tiče izgradnje tvornice streljiva gradonačelnik je istaknuo kako je najbolje da se za sve upite obrate Ministarstvu obrane RH s obzirom da Grad Sveta Nedelja nema službene informacije o istome.

Dnevni red usvojen je većinom glasova, a uslijedila je 3. točka Dnevnog reda, Prijedlog Polugodišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna Grada Svete Nedelje za 2019. godinu koju je uvodno obrazložila p.o. gradonačelnika pročelnica Biserka Delač. Nakon kraće rasprave, izvještaj je prihvaćen većinom glasova. Gradonačelnik je uvodno obrazložio Izvješće o radu gradonačelnika za razdoblje od 01. siječnja do 30. lipnja 2019. godine. Nakon kraće rasprave većinom glasova donesen je Zaključak o izvješću o radu gradonačelnika.

Uslijedile su 5., 6. i 7. točka dnevnog reda (Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnim djelatnostima, Prijedlog odluke o javnom linijskom prijevozu putnika na području grada Svete Nedelje i prijedlog Odluke o utvrđivanju zona u komunalnom linijskom prijevozu putnika na području grada Svete Nedelje). Gradonačelnik Dario Zurovec uvodno je obrazložio navedene točke. “Javni prijevoz i poboljšanje uvjeta istog u fokusu nam  posljednjih godina i svi smo upoznati s problemima javnog prijevoza koje imamo na području grada. Ove odluke predstavljaju konkretan korak kojima bi započeli poboljšanje i učinkovitost u smislu povezivanja naselja. Osim Studije i ugovora s HŽ-om, ovo je sljedeći korak koji bi trebali zadovoljiti i time pokrenemo radnje na uvođenju boljeg i kvalitetnijeg javnog prijevoza. Točka 7. pojašnjava i utvrđuje zone prijevoza odnosno područje grada Svete Nedelje  predstavlja jednu zonu unutar koje će prometovati tri linije, a prijevoz će za korisnike biti besplatan“ istaknuo je gradonačelnik Dario Zurovec. Nakon niza postavljenih pitanja od strane vijećnice Vesne Filipović (HDZ), zamjenik gradonačelnika Davor Nađi pojasnio je kako je u tijeku izrade Studije provedena anketa prema građanima, otvorena je bila i e-mail adresa gdje su zaprimani prijedlozi građana. Također je od postojećih koncesionara za javni prijevoz zatražen i uvid i brojanje putnika na određenim linijama.“Studija je dostupna, kao i svi ostali dokumenti, samo je potrebno zatražiti uvid u iste. Za sve dokumente provedeno je javno savjetovanje u trajanju od mjesec dana. Svi detalji o izvođenju javnog prijevoza biti će definirani Ugovorom sa samim pružateljem usluge, a isti ne može biti realiziran ako ga ne prihvati Gradsko vijeće“ istaknuo je zamjenik gradonačelnika Davor Nađi. Nakon  rasprave, Prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o komunalnim djelatnostima jednoglasno je prihvaćen, a Prijedlog odluke o javnom linijskom prijevozu putnika na području grada Svete Nedelje i prijedlog Odluke o utvrđivanju zona u komunalnom linijskom prijevozu putnika na području grada Svete Nedelje prihvaćene su većinom glasova, odnosno iste su podržali svi vijećnici izuzev vijećnika HDZ-a.

Bez rasprave i jednoglasno prihvaćena je Odluka o osnivanju prava služnosti na k.č.br. 891, 964, 1115 i 1145 k.o. Kerestinec.

 

 

 

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite