Održana je 6. redovna sjednica Gradskog vijeća

Izvještaji sa sjednica

Dana 13. prosinca s početkom u 17,00 sati održana je 6. redovna sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje na kojoj je prisustvovalo 15 gradskih vijećnika. Dnevni red je sadržavao 8 točaka između kojih Prijedlog Odluke o gradskim porezima Grada Svete Nedelje, Prijedlog Odluke održavanja komunalne infrastrukture  i Prijedlog Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture, ali i 1. čitanje Proračuna za 2018. godinu. Pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela, Biserka Delač je u izlaganju proračuna istaknula da će se izdvojiti 15,5 milijuna kuna za usluge u obrazovanju, odnosno povećana su sredstva za stipendije učenika i studenata, te će se sufinancirati prijevoz učenika i studenata u iznosu od 75% mjesečne karte umjesto dosadašnjih 50% u šk/ak godini 2018./2019. Sredstva su planirana i za asistente za pomoć u nastavi, ali i povećanja cjelokupnog standarda u osnovnim školama čemu će pridonijeti i saniranje osnovne škole Sveta Nedjelja i područne škole Kerestinec te projekt nove škole sa sportskom dvoranom u Strmcu.
Za socijalni program osigurat će se 2 milijuna kuna što uključuje sufinanciranje javnog prijevoza za invalide, naknadu za umirovljenike i nezaposlene te udruge umirovljenika. U 2018. godini će se sufinancirati i javni prijevoz za umirovljenike za što je predviđeno 500 tisuća kuna.
U proračunu su osigurana sredstva od 3,2 milijuna kuna za odvoz otpada i azbestnih ploča kroz program zaštite okoliša te uz sudjelovanje Zagrebačke županije od 60% planira se i nabava mobilnog reciklažnog dvorišta. Jednoglasno je izglasan Prijedlog Odluke o gradskim porezima iz koje je izbrisan porez na nekretnine. Na prvom čitanju su bili i  Prijedlog Odluke održavanja komunalne infrastrukture, kao i Prijedlog Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture. Tim programima u 2018. godini na području Grada obuhvaćeno je održavanje nerazvrstanih cesta i ostalih javnih površina, održavanje zelenih površina i čišćenje javnih trgova i površina, održavanje objekata oborinske odvodnje te održavanje autobusnih nadstrešnica u iznosu od 14.568.000,00 kuna. Ali i izgradnja i uređenje komunalne infrastrukture – ceste i javne površine, odvodnja i pročišćivanje otpadnih voda, javan rasvjeta, groblje i vodoopskrba, a ukupno iznosi 29.928.000,00 kuna za kapitalne projekte gradnje.
Posljednjom točkom dnevnog reda predstavljeni su članovi Koordinacijskog odbora akcije „Gradovi i općine- prijatelji djece”. Vijećnica Sabrina Pejić imenovana je predsjednico odbora, vijećnik Marko Kresonja potprdsjednik.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite