Održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje

Izvještaji sa sjednica

Dana 18. svibnja 2018. godine u školskoj dvorani OŠ Vladimir Deščak održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje povodom Dana grada 2018. Sjednici su nazočili počasna konzulica Republike Hrvatske u Republici Makedoniji, gospođa Vita Huzjan, ispred Veleposlanstva Republike Makedonije Machej Andzhej Kachorovski, savjetnik i privremeni otpravnik poslova i Bashkim Misimi treći tajnik, ispred Veleposlanstva Republike Indonezije druga tajnica gđa. Marisa Christyanti i gospođa Aria Fitria, saborski zastupnik Davor Ivo Stier, saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Bakara Tomislav Klarić, zamjenik župana Zagrebačke županije, Hrvoje Frankić, gradonačelnik makedonskog Grada Gostivara dr. Arben Taravari, te brojni drugi predstavnici gradova, općina i javnih institucija i s područja grada, Zagrebačke županije, ali i šire. Sjednici su nazočili i županijski vijećnici, vijećnici Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje, predsjednici i članovi Mjesnih odbora Grada, te predstavnici udruga i udruženja građana na lokalnoj i široj društvenoj zajednici, kao i mnogih tvrtka s područja grada.

Prije službenog otvorenja, članica Klape Barun, Ana Barun izvela je hrvatsku himnu, a svečanu sjednicu otvorio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Svete Nedelje, Matej Vrdoljak te se zahvalio svim okupljenima na dolasku. Istaknuo je kako su ostvareni mnogobrojni projekti te da vjeruje da se i u budućnosti daljnjim trudom, zalaganjem i kontinuiranim predanim radom doprinijeti povećanju kvalitete života u Svetoj Nedelji.
Za glazbeni program pobrinule su se članice Vokalnog ansambla Domenike, a isti su upotpunile i svojim nastupima učenice svetonedeljskih Osnovnih škola izvevši kratke monologe.

Gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec obratio se svima okupljenima te svoj govor popratio i prezentacijom u kojoj je prikazao i brojne radove na rekonstrukciji i gradnji komunalne infrastrukture i drugih gradskih objekata. Također, naglasio je kako se planiraju i brojni drugi radovi kao i mnogobrojne aktivnosti i projekti za čije će ostvarenje od velike pomoći biti i nedavno usvojena Strategija grada Svete Nedelje za razdoblje od 2018. – 2022.godine. Istaknuo je kako je zadovoljan dosadašnjim rezultatima, ali da naravno uvijek može bolje i stoga će se kontinuiranim napretkom i radom nastojati ostvariti sve bolje rezultate. Svim okupljenima obratio se i zamjenik župana Zagrebačke županije, Hrvoje Frankić te čestitao gradu njihov dan kao i gradonačelniku na svim dosadašnjim rezultatima poslovanja.
Čestitkama se pridružio i saborski zastupnik i gradonačelnik grada Bakra, Tomislav Klarić.

Za ovu svečanu sjednicu predviđeno je bilo i potpisivanje povelje o prijateljstvu dvaju gradova. Makedonski Grad Gostivar predložio je Gradu Sveta Nedelja da potpišu Povelju o prijateljstvu i suradnji Grada Gostivara (MK) i Grada Svete Nedelje (RH), a u cilju osnivanja prijateljskih, kulturnih, društvenih i poduzetničkih odnosa, kao i poboljšanja razvoja međudržavne suradnje lokalnih zajednica, te ime demokracije i zajedništva.

Ovi temelji suradnje ostvareni su zahvaljujući počasnoj konzulici Republike Hrvatske u Republici Makedoniji, gđi. Viti Huzjan. U skladu s postignutom suradnjom, na današnjoj svečanoj sjednici gradonačelnik Grada Svete Nedelje Dario Zurovec i gradonačelnik Grada Gostivara dr. Arben Taravari potpisali su navedenu Povelju. Gradonačelnik dr. Arben Taravari obratio se okupljenima te izrazio veliku čast što je Grad Gostivar postao partner s Gradom Svetom Nedeljom. Istaknuo je kako je grad Sveta Nedelja savršen primjer kako dobro funkcioniranje Gradske uprave i suradnja s poslovnim sektorom stvaraju pravo okruženje za rad i život.

Grad Sveta Nedelja, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Samobor, Sveta Nedelja i Stupnik, po prvi puta je dodijelio Pohvalnice za izrazitu humanost iskazanu višestrukim darivanjem krvi koje su uručili predsjednik Gradskog vijeća Matej Vrdoljak i gradonačelnik Dario Zurovec.

Također, uručili su i Javna priznanja Grada Svete Nedelje za 2018. Nagrada Grada Svete Nedelje dodijeljena je Udruzi za očuvanje hrvatske kulturne baštine Kragulj – za svekoliki doprinos očuvanju kulturne baštine Grada Svete Nedelje, Judo klubu Sakura – za poseban doprinos za rad s djecom i mladima na području sporta te Twirling mažoretnom klubu Sveta Nedelja-za poseban doprinos u promicanju kulture i umjetnosti.

Dodijeljeno je i posebno priznanje, a to je nagrada Grada Svete Nedelje za životno djelo. Ovogodišnja nagrada za životno djelo pripala je gospodinu Branku Radoševiću. Uz povelju Grada Svete Nedelje, dodijeljena mu je i novčana nagrada u iznosu od 10.000,00 kuna.
Nakon preuzimanja nagrade gospodin Branko Radošević obratio se okupljenima te zahvalio Gradu i Gradskom vijeću što su prepoznali njegov trud i rad.

Navigacija
Pretraga
Prilagođeni mod
Na vrh
Postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
Napredne postavke kolačića Web stranice grada Sveta Nedelja koriste kolačiće u svrhu analitike i oglašavanja, kako bi mogli pružiti korisnicima najkvalitetniju uslugu, te kako bi mogli obavještavati korisnike o aktivnostima grada Sveta Nedelja i povezane službe grada Sveta Nedelja kroz ciljano oglašavanje.
  • Osnovni kolačići
  • Kolačići vezani uz spremanje privola korisnika (ne sadrže identifikacijske podatke), te kolačići vezani uz anonimizirano praćenje prometa na stranicama grada Sveta Nedelja (Google Analytics)
  • Analitika
  • Sustav za naprednije praćenje ponašanja korisnika. Svi korisnici su anonimizirani i informacije o njima su svedene na vrstu operativnog sustava i pretraživač (browser) koji koriste.
  • Oglašavanje
  • Kolačići za izgradnju aninomiziranih retargeting lista u oglašivačkim platformama sustava Facebook i Google AdWords u svrhu kvalitetnijeg informiranja stanovništva o događanjima na području grada. Grada Sveta Nedelja ne dijeli svoje liste s trećim osobama, izuzev službi unutar grada Svete Nedelje (npr. Turistička zajednica).
  • Društvene mreže
  • Prikaz interaktivnih elemenata društvenih mreža na stranicama grada Sveta Nedelja

Pomoć s osobama s invaliditetom

Paleta boja

  • {{item.name}}

Veličina slova

  • Aa
Zatvorite